Sufleu de cartofi Gatto'

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2013 | 7395 vizualizari

 

Se spune ca e ca un tort,de accea se numeste si Gatto' in franceza,imi place foarte mult,si de altfel cui nu-i plac cartofii..doar cine e la dieta si nu vrea multi carbohidrati,dar este un tortulet asa de bun,se poate servi chiar ca un unic fel la masa de seara,sper sa va placa!Ahh si eu am facut jumate cu branzeturi si jumate fara doar cu lapte de soia,cred ca se vede in poza..va pup

 

INGREDIENTE

  •  10 cartofi(in jur de 1 kg)
  • sare
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte de soia sau smantana
  • oregano uscat,nucsoara
  • 3 oua
  • 150 gr parmezan ras
umplutura:
  • salam uscat,prosciutto,speck,wurstel etc
  • branzeturi,cas,provoletta,parmezan ras
  • masline taiate,castraveciori murati
  • pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cartofi Gatto':

Foarte simplu:

Fierbem cartofii intregi si spalati,in apa cu sare 30 minute pana cand vedem ca furculita intra in ei usor,luam coaja jos avand grija sa nu ne ardem si ii pisam cu furculita ca un pireu.

Condimentam cu margarina sau unt,lapte de soia,sare dupa gust,parmezan ras,putina nucsoara si putin oregano uscat,adaugam si un ou crud.Lasam deoparte cateva minute pana preparam restul.

Fierbem 2 oua tari.

Pregatim salamurile,prosciutto,speck,wurstel,salamul uscat tot in felii.

Pregatim un vas termorezistent care il  ungem cu putin ulei si presaram pesmet peste tot,apoi punem jumate din compozititia de cartofi in asa fel incat sa formam un strat egal.

Asezam salamurile,maslinele,castravetii murati,ouale fierte taiate bucatele,branzeturile si acoperim cu restul din pireul de cartofi inchizand stratul egal.

Acoperim cu pesmet si punem bucatele de cas deasupra ca sa se topeasca in timpul coacerii la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru chiar 40 minute,pana vedem ca se coloreaza putin deasupra si se usuca bine compozitia.

Lasam la odihnit cateva minute si servim cu o salata sau ca atare.

 

RETETA IN IMAGINI

Sufleu de cartofi Gatto'-0
Sufleu de cartofi Gatto'-1
Sufleu de cartofi Gatto'-2
Sufleu de cartofi Gatto'-3
Sufleu de cartofi Gatto'-4
Sufleu de cartofi Gatto'-5
Sufleu de cartofi Gatto'-6
Sufleu de cartofi Gatto'-7
Sufleu de cartofi Gatto'-8
Sufleu de cartofi Gatto'-9
Sufleu de cartofi Gatto'-10

COMENTARII (18)

MonaMimi

MonaMimi 1

09.04.2013, 17:41

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

09.04.2013, 21:19

Un deliciu

alba_zori

alba_zori 1

10.04.2013, 10:12

multumesc din sufletel,imi sunteti drage va pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!