Sufleu de ciocolata

de susu in Prajituri, 11 Mai 2012 | 2206 vizualizari

 

Interior moale, exterior crocant si foarte bun rece. Chiar daca este inestetic, la mine s-a lasat cand l-am scos din cuptor insa e grozav. Se mananca si cald mie insa nu-mi plac prajiturile calde mai ales cu ciocolatain cel mai rau caz placintele dar si alea parca sunt mai bune reci de la frigider

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 175 gr zahar tos
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt la temperatura camerei
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura de cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ciocolata:

Patru boluri rezistente la cuptor se ung si se tapeteaza cu faina. Albusurile se bat spuma. Pui zaharul in vas pe foc cu 6 linguri de apa si amesteci pentru a se dizolva. Dup ace s-a dizolvat maresti flacara si fierbi 3 minute. Cu mixerul la viteza cea mai mare torni zaharul lichid in fir subtire in albusurile spuma. Bati pan ace amestecul devine vascos si lucios si se raceste. Topesti ciocolata impreuna cu untul la microunde dar vezi sa nu se arda ciocolata, scoti la un interval de tim si amesteci in ele sa se topeasca uniform. Dupa ce s-a racit compozitia incorporezi galbenusurile pe rand. Cerni faina cu cacaoa si amesteci. Pui faina in ciocolata si amesteci usor. Acum adaugi si albusurile si amesteci cu grija. Tori compozitia in boluri si le bati usor de masa sa iasa aerul. Se lasa loc de doua degete caci sufleul va creste. Se coace la cuptorul incalzit pentru 15 minute. In mijloc va fi moale si in exterior usor crocant

 

RETETA IN IMAGINI

Sufleu de ciocolata-0
Sufleu de ciocolata-1
Sufleu de ciocolata-2
Sufleu de ciocolata-3
Sufleu de ciocolata-4
Sufleu de ciocolata-5

COMENTARII (13)

Lau 1

12.05.2012, 09:16

foarte bun

Rux 1

12.05.2012, 12:22

Foarte tare imi place Susu...bine ai revenit frumoaso

Rocsi 1

13.05.2012, 15:24

ce bine ti-a iesit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04