Sufleu de ciocolata

de Andreea Caroline in Dulciuri, 2 Apr 2014 | 1412 vizualizari

 

By Miha >:D< ... Cred ca de anul trecut tot incerc sa fac acest sufleu.Dar cand aveam ciocolata ori imi folosea la altceva,ori o mancau copii :)) ... Dar azi cat au fost la gradinita m-am pus pe treaba ... Ne-a placut enorm de mult.Am facut insa greseala de a pune prea putina compozitie in forme.De puneam ma imulta compozitie ieseau ma iumflate ;) .Dar gustul a fost oricum divin.

 

INGREDIENTE

  • 2 albusuri
  • 1 galbenus
  • 100 gr ciocolata cu alune
  • 1 lingura cu lapte
  • 20 gr zahar
  • unt ( pentru uns formele )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ciocolata:

Albusurile le batem spuma impreuna cu un praf de sare.Adaugam apoi zaharul si mixam in continuare pana ce devin o spuma lucioasa si tare.

Separat topim ciocolata impreuna cu laptele.Lasam putin sa se racoreasca si adaugam galbenusul amestecand bine.Punem 2-3 linguri din compozitia de albusuri si amestecam.

Turnam compozitia cu ciocolata in cea de albusuri si amestecam usor de jos in sus cu o spatola.

Ungem fosrmele cu unt si turnam compozitia.

Punem formele intr-o tava plina cu apa pana la jumatatea formelor.

Dam tava la cuptor la 170 grade pentru 25 minute.

La suprafata va face o crusta crocanta in timp ce in interior va fi pufos.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sufleu de ciocolata 308196
retete culinare - Sufleu de ciocolata 308197
retete culinare - Sufleu de ciocolata 308198
retete culinare - Sufleu de ciocolata 308200
retete culinare - Sufleu de ciocolata 308201
retete culinare - Sufleu de ciocolata 308202

COMENTARII (22)

Andreea Caroline 1

03.04.2014, 14:33

laura_n 1

03.04.2014, 16:45

by Miha... nici nu trebuia sa mai mentionezi)
deliciu! :

Andreea Caroline 1

03.04.2014, 18:49

Laura ... dar nu are coniac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D