Sufleu de conopida

de susu in Mancaruri de legume, 3 Feb 2011 | 4150 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500 g conopida
  • 1 legatura de marar
  • Unt
  • Lapte
  • Piper alb
  • Branza de oaie
  • Branza topita
  • Cascaval
  • Smantana
  • Pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de conopida:

Desfacem conopida buchetele si o punem in apa rece cu putina sare si otet dupa care ne ocupam de restul. Ungem tava cu unt si o presaram cu pesmet sau faina daca doriti. Cascavalul il dam prin razatoare, mararul il taiem marunt si branza o faramitam. Conopida spalata se pune in apa clocotita cu niscaiva condimente sa-i dea gust. O lasam sa fiarba pe jumatate. Albusurile la batem spuma si facem un sos din galbenusurile amestecate cu smantana, lapte si o parte din branza ( compozitia nu trebuie sa fie nici prea groasa dar nici lichida). Incorporam usor albusurile in sosul alb. Asezam in tava ½ din conopida, peste punem o parte din sos si deasupra branza, si marar. Punem a doua parte de conopida, iar sos si deasupra branza, marar si cascaval. Punem si branza topita daca avem si dam tava la cuptor sa se rumeneasca frumos. Este o mancare usoara si sanatoasa. Este buna atat calda cat si rece.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sufleu de conopida 82282
retete culinare - Sufleu de conopida 82283
retete culinare - Sufleu de conopida 82284
retete culinare - Sufleu de conopida 82285
retete culinare - Sufleu de conopida 82287
retete culinare - Sufleu de conopida 82290
retete culinare - Sufleu de conopida 82295
retete culinare - Sufleu de conopida 82299
retete culinare - Sufleu de conopida 82300
retete culinare - Sufleu de conopida 82302
retete culinare - Sufleu de conopida 82303

COMENTARII (4)

Ligia Bxl 1

03.02.2011, 21:24

bun si eu fac cu conopida e tare bun

LUK 1

03.02.2011, 23:38

adry88 1

27.05.2011, 12:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S