Sufleu de dovlecei

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 16 Ian 2012 | 6868 vizualizari

 

Gata cu "porcariile" .......acuma o dam pe legume.....hihihi......numai ca sufleul asta este "confectionat" asta vara.....hahaha.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti
  •  2 oua
  •  75 ml lapte
  • 125 g smanatana
  •  150 g cascaval
  • ulei
  • unt pentru tapetat formele
  • marara verde
  • sare piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de dovlecei:

Spalam dovleceii si apoi ii dam prin razatoarea mare. Punem la incins ulei intr-o tigaie si calim dovleceii rasi. Tragem de pe foc, lasam sa se racoreasca cateva minute si intre timp radem cascavalul (nu tot, mai oprim ceva si pentru a rade deasupra sufleului) si apoi amestecam cu dovleceii caliti. Separat, intr-un bol batem bine ouale, le amestecam cu smantana si apoi turnam treptat laptele. Amestecam bine si apoi turnam peste amestecul din tigaie. Adaugam marar verde taiat marunt, condimentam cu sare si piper si amestecam pentru o buna omogenizare.

Pentru copt eu am folosit vase mici de ceramica pe care le-am uns cu unt si in care apoi am repartizat compozitia de mai sus. La final am ras cascaval deasupra si apoi am dat la cuptor. Tinem pana cand cascavalul se topeste si prinde o crusta aurie. Se serveste fierbinte.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Sufleu de dovlecei-0
Sufleu de dovlecei-1
Sufleu de dovlecei-2

COMENTARII (51)

anaiss 1

19.01.2012, 16:07

ce bine arata!!! cred ca am sa o incerc si eu maine ca am niste dovlecei in frigider..mmm..bun, bun

anomisana 1

22.01.2012, 12:00

Mie personal, sufleurile mi se par greu de executat şi cu risc crescut să nu iasă sau să dea înapoi cănd te bucuri mai tare că ţi-au ieşit. Dar ăsta arată aşa bine, că parcă aş încerca şi eu.

babi5 1

22.08.2013, 22:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41