Sufleu de dovlecei cu rosii

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 20 Mar 2016 | 1991 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei (ceva mai mari),
  • 4 rosii (sau o conserva de rosii),
  • o ceapa,
  • 2 catei de usturoi,
  • 3 cartofi,
  • o legatura de marar,
  • o legatura de patrunjel,
  • sare,
  • piper,
  • 150 ml lapte,
  • 150 ml smantana,
  • 150 g branza (combinatie de mozzarella, cheddar, telemea),
  • 4 oua,
  • 1/2 lingurita de nucsoara,
  • 2 linguri unt,
  • rozmarin.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de dovlecei cu rosii:

Dovleceii se spala si se taie pe lungime. Rosiile se oparesc, se inlatura pielita si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca. Cartofii se pun la fiert, apoi se curata de coaja si se taie felii. Verdeata se spala si se toaca marunt.
Incingem cuptorul la 200 grade C. Calim ceapa si usturoiul in 2-3 linguri de ulei, adaugam rosiile si lasam sa fiarba 10 minute. Condimentam cu sare si piper.
Intr-un castron facem sosul de branza. Batem oualele, adaugam laptele, smantana si branza rasa.

Condimentam cu sare, piper si nucsoara.

Ungem cu unt o forma termorezistenta. Asezam straturi alternative de cartofi, dovlecei, verdeata, rosii si sos de branza. Incheiem cu strat de sos de branza. Punem si untul in gramajoare pe toata suprafata tavii.
Dam la cuptor pentru ~ 60 minute. Cand scoatem din cuptor presaram rozmarin deasupra.
 

 

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (13)

- TABITA - 1

21.03.2016, 00:48

-Marius- 1

21.03.2016, 09:01

noiinbucatarie 1

21.03.2016, 23:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04