Sufleu de dovlecei si leurda

de simona72 in Mancaruri de legume, 21 Aug 2013 | 16927 vizualizari

 

Este o reteta inspirata tot de la bucatarasele noastre de pe site, Laura si Ella, care au facut o minunata tarta cu dovlecel. Cum si la mine in frigider tronau 3 dovlecei nu am rezistat ispitei de ai face. Eu i-am zis sufleu si nu tarta, pt ca am folosit oua si nici o baza de tarta. Daca am facut bine s-au nu chiar nu stiu, las la alegerea specialistilor...Multumesc fete dragi>:D

 

INGREDIENTE

  • 3 dovleci
  • 5 oua
  • 100 gr cas capra
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura leurda (de la congelator)
  • sare
  • piper alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 gr masline verzi fara samburi
  • 2-3 linguri smantana
  • 50-100 gr mozzarela
  • pt uns forma de tarta:
  • 1 lingura unt
  • 1-2 linguri pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de dovlecei si leurda:

Am avut 3 dovlecei marisori, i-am spalat, curatat de coaja si i-am taiat in doua pe lungime. Cum nu au fost prea tineri si aveau seminte, cu o lingurita am scobit miezul si am lasat doar partea fara seminte. Am dat pe razatoarea mare dovleceii si i-am pudrat cu sare. I-am lasat 10-15 minute, iar apoi i-am stors intre palme de zeama lasata. Am adaugat casul dat pe razatoarea mare, mararul taiat marunt, leurda taiata si ea, sare si piper dupa gust, 2-3 linguri smantana, 2 linguri ulei de masline. Am amestecat cu o lingura toate ingredientele, le-am lasat sa se odihneasca pana am batut ouale intregi spuma, dar nu ca la prajituri, spuma sa curga sa nu fie ferma. Am amestecat bine jumatate din spuma de oua cu amestecul de dovlecel, am adaugat si restul de oua de data asta amestecad mai incet.

Am luat o forma de tarta pe care am uns-o cu unt, am presarat pe toata suprafata ei pesmet, am imprastiat maslinele verzi si am pus compozitia de dovlecel cu oua. Am ras deasupra mozzarela si am dat forma la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute si inca 10 minute cu usa cuptorului deschisa.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

noi am servit cu salata de rosii, voi dupa bunul plac sau merge de minune cu un sos de iaurt

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecei si leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

simona72 1

05.05.2014, 22:01

Ma bucur Alina si astept impresii!

Alina26 1

10.05.2014, 17:53

ms mult pentru reteta!!!!e foarte buna!!!numai ca am pus 5 dovlecei mai mici si cu coaja ms frumos!!!!

simona72 1

10.05.2014, 18:57

Ma bucur ca ti-a placut!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de dovlecei