Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Se incinge cuptorul la 200ᵒC.Se ung cu putin ulei vase mici termorezistente a cate 300ml, sau unul mai mare.
Se fierb morcovii in apa 30 minute, sau pana cand se inmoaie.Se zdrobesc cu furculita.
Intr-o cratita mica, se incinge uleiul la foc potrivit.Se caleste ceapa 5 minute, pana se inmoaie.Se adauga faina.Se caleste 1 minut, amestecand frecvent.Se adauga laptele .Se da in clocot, amestecand constant.Se transfera intr-un castron mare.Se adauga morcovii si galbenusurile.Se adauga dovlecelul, se pun sarea, piperul si nucsoara si se amesteca.
Intr-un castron se bat albusurile spuma.Se adauga treptat (in 3 transe) in amestecul de legume.Se toarna amestecul in vase.
Se coace sufleul 30-40 minute, pana cand devine pufos si auriu.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult