Sufleu de vanilie

de nico15 in Dulciuri, 8 Iul 2012 | 1201 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 Oua
  • 250 g de zahar
  • 10 g zahar vanilat
  • 200 g de faina
  • 1 litru de lapte
  • 2-3 fiole de esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de vanilie:

 Ouale se spala si se vor dezinfecta, se clatesc cu apa rece, se va separa albusurile de galbenusuri. Laptele se fierbe, faina se va cerne.

Vom face o crema dupa cum urmeaza: galbenusurile(12) se amesteca cu 100 g de zahar, cu faina, 200 ml de lapte rece, esenta de vanilie si se amesteca bine, pentru inceput galbenusurile cu zaharul, dupa ce acesta s-a dizolvat se pun celelalte ingrediente.

Aceasta compozitie se va subtia cu restul de lapte caldut(800 ml) si se va fierbe la foc moderat 10 minute, amestecandu-se incontinuu pentru a nu se prinde. Dupa ce s-a facut o crema in care nu trebuie sa existe aglomerari(cocoloase) se va lua de pe foc si se lasa la racit.

Separat vom bate albusurile cu un praf de sare, dupa ce au prins volum se va adauga treptat zaharul(150 g) si se bate bine pana albusurile sunt batute spuma.

Dupa care acestea se vor amesteca  cu crema fiarta si racita.  Compozitia obtinuta se va portiona si se va turna in timbale(vase mici de ceramica pentru copt la cuptor)) unse in prealabil cu unt şi  tapetate cu faina. Se vor da la cuptor la inceput la temperatura mica ulterior la temperatura moderata, la 180°C, timp de 20 de minute. Se serveste cald pudrat cu zahar pudra sau cu toping de dulceata.

Pofta Buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sufleu de vanilie 169392
retete culinare - Sufleu de vanilie 169393
retete culinare - Sufleu de vanilie 169394
retete culinare - Sufleu de vanilie 169395
retete culinare - Sufleu de vanilie 169396

COMENTARII (12)

MIUTA 1

08.07.2012, 23:37

Rux 1

09.07.2012, 18:43

Excelenta reteta Nico!

diaconta 1

10.07.2012, 09:16

ce desert grozav

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S