Sultan Kebab

de miealex in Vita, 11 Apr 2009 | 8450 vizualizari

 

Aceasta reteta are ceva deosebit pentru mine (Alex) si Mada, sotia mea. Ne-a fost oferita cu generozitate de bucatarul terasei “Yellow Rose” din Kusadasi -> Turcia, atunci cand ne aflam in saptamana noastra de miere ;) Am postat aceasta reteta si pe siteul nostru de retete, www.retetelebunicii.ro.

 

INGREDIENTE

  • * 1 cutie ciuperci taiate
  • * 2 cepe medii
  • * 500-700 g carne (reteta originala este cu carne de vita, dar puteti pune carne de porc, de oaie sau de pui)
  • * 2 morcovi
  • * 1/2 kg de rosii + 2 linguri de pasta de rosii
  • * 1 lingurita de cimbru
  • * 1 foaie de dafin
  • * 200-250 g cascaval
  • * 1/2 lingurita de delicat
  • * 3-4 linguri de ulei
  • * sare, piper - dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sultan Kebab:

Se taie ceapa marunt, iar morcovii se dau prin razatoarea mica. Carnea se spala si se taie in cubulete potrivite.

  1. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie inalta sau o cratita. Cand uleiul este incins se pune ceapa si se caleste un pic. Apoi se adauga morcovul si ciupercile, continuind sa amestecam. Cand morcovul s-a inmuiat se adauga cubuletele de carne si se amesteca in continuare pana cand carnea se prajeste un pic.
  2. Intr-o oala se pune apa la fiert. Cand apa fierbe se pun rosiile intregi, lasandu-le cateva minute in apa fierbinte. Apoi se decojesc si se taie in cubulete marunte. La rosiile astfel taiate se adauga 2 linguri de pasta de rosii, cimbrul, sarea, piperul si foaia de dafin. Daca amestecul este prea sec se adauga putina apa.

Intr-un vas de lut (trebuie sa fie MUSAI vas de lut) se pune amestecul 1, deasupra se toarna rosiile de la pasul 2 si se pune la cuptor (incins bine in prealabil) la foc potrivit.

Se lasa la cuptor pana ce scade sosul de rosii. Cand se scoate vasul din cuptor, se rade cascavalul deasupra si se mai baga in cuptor pana cand cascavalul se topeste.

Se serveste fierbinte.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Sultan Kebab-0
Sultan Kebab-1
Sultan Kebab-2
Sultan Kebab-3
Sultan Kebab-4
Sultan Kebab-5
Sultan Kebab-6
Sultan Kebab-7

COMENTARII (10)

elena1988

elena1988 1

02.02.2011, 17:32

Ubulika

Ubulika 1

02.12.2011, 19:20

bueyyyyy ce faceti cu mine?dc ma chinuiti?

Bunica

Bunica 1

02.12.2011, 19:32

Si mie-mi place cu carne de oaie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!