Sunca de curcan

de Bunica in Mezel de casa, 30 Ian 2010 | 9556 vizualizari

 

M-am tot gandit ce mezeluri se pot face in casa si inspirata de una din retetele gasite pe Bucatars am trecut la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg. piept de curcan ( 2 kg,)
  • sare
  • piper
  • 200 g. slanina de porc afumata
  • busuioc
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 lingurite de mustar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 foaie de dafin
  • 200 ml. vin alb sau rosu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca de curcan:

Din ulei, mustar pasta, mustar boabe, sare piper si usturoi se mixeaza bine obtinandu-se o pasta fluida. Cu aceasta se freaca bine bucata de carne. Pieptul de curcan se subtiaza din cutit incat sa ramana ca o bucata de carne lunga. Eu l-am taiat pe lungimea pieptului. Se condimenteza bine pe ambele parti, se ruleaza cat mai strans. Pentru a nu se desface se leaga bine . Se infasoara in felii de slanina subtiri , sa-i tina de cald.


Se ia o bucata hartie de copt mai lunga, se pune carnea rulata pe ea, se ruleaza de 3-4 ori cat mai strans si se uita in frigider 2 zile.


Dupa2 zile ,se scoate ,se pune intr-o tava mai ingusta si cu peretii mai inalti. In tava se pune apa (pana la jumatate) sare,vin alb sau rosu, foaia de dafin


Se tine in cuptor 2-2 1/2 ore intorcandu-l pe toate partile. Daca lichidul a scazut el se completeaza cu apa din cand in cand. Dupa acest timp se stinge focul si se lasa in cuptor sa se raceasca(sa nu se raceasca de tot , sa fie caldut).


Cand s-a racit se desface hartia, ata cu care l-am legat sa nu fuga , se curata de slanina si il punem la presat intre doua tocatoare de lemn cu o greutate deasupra pentru a se presa.

 

TIPS-URI

1

Daca preferati puteti sa-i dati cuputina boia.

COMENTARII (6)

Sylvia 1

03.02.2010, 11:13

Wow ce bunatate habar nu aveam sa pregatesc asa ceva, felicitari bunica Super idee, o sa incerc sie u sa fac o data , o salvez la favorite

rivka 1

10.04.2010, 10:55

suna bine asincerca da mi-e frica nu mi se strica carnea aia asa 2 zile in frigider?????

adry88 1

04.06.2011, 10:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27