Sunca fiarta din piept de porc

de MotanLaOale in Mezel de casa, 27 Dec 2012 | 25128 vizualizari

 

Mi-a facut pofta sunculita lui Buni si a trebuit sa prestez si eu! A iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • piept de porc
  • zeama de varza
  • usturoi
  • 3-4 foi dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • boia de ardei
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca fiarta din piept de porc:

Pieptul de porc se taie bucati potrivite si se fasoneaza.

Intr-o oala se pun bucatile de piept de porc, foile de dafin, piperul boabe, sarea si zeama de varza cat sa depaseasca cu trei degete carnea.

Se pune la fiert la foc incet o ora si jumatate.

Se stinge focul si se lasa la racit putin.

Se adauga usturoiul pisat si se lasa sa se raceasca cam doua ore.

Se scoate din zeama, se scutura de usturoi si se pune la raciu la aer (pe balcon).

La fiert bucatile mele s-au deformat si le-am pus la racit pe balcon intre doua tocatoare si cu o greutate deasupra.

A doua zi se presara cu piper macinat si boia.

Se serveste cu ceapa rosie sau usturoi.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sunca fiarta din piept de porc 195357
retete culinare - Sunca fiarta din piept de porc 195358
retete culinare - Sunca fiarta din piept de porc 195359
retete culinare - Sunca fiarta din piept de porc 195360
retete culinare - Sunca fiarta din piept de porc 195361
retete culinare - Sunca fiarta din piept de porc 195362
retete culinare - Sunca fiarta din piept de porc 195363
retete culinare - Sunca fiarta din piept de porc 195364
retete culinare - Sunca fiarta din piept de porc 195365
retete culinare - Sunca fiarta din piept de porc 195366
retete culinare - Sunca fiarta din piept de porc 195367
retete culinare - Sunca fiarta din piept de porc 195368
retete culinare - Sunca fiarta din piept de porc 195369

COMENTARII (51)

MotanLaOale 1

13.01.2013, 00:13

Iese daca pui bors in loc sau o lingura de otet daca nu ai nici bors. Si trebuie inca 1/2 lingura de sare. Succes!

madalinanicoleta 1

06.11.2013, 22:28

foarte bun! si-mi place tare si cum postezi,toate imaginile! bun exemplu!

MotanLaOale 1

07.11.2013, 08:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21