Sunca fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei

de Bucataras in Mezel de casa, 6 Ian 2021 | 9114 vizualizari

 

O bunatate de sunculita am pregatit zilele trecute, inainte de Sarbatori, fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei. 

 

INGREDIENTE

  • 3 buc piept de porc
  • 2 kg sare grunjoasa
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 l zeama de varza
  • apa pt saramura
  • boaia de ardei dulce
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei:

Pune bucatile de sunca intr-o tava si acopera-le cu sare grunjoasa. Poti folosi pentru aceasta reteta bucati de piept de porc, fleica, dar si slaninuta.

Lasa sunca la sare pt 3 zile.

Dupa cele 3 zile scoate sunca din sare si fierbe-o in zeama de varza cam 1 ora, pana capata o consistenta moale. Inteapa cu o furculita sunca si daca patrunde usor inseamna ca s-a fragezit, a fiert suficient si poti opri focul.

Pregateste saramura in care va sta pieptul de porc pt 2 zile: mixeaza usturoiul, amesteca cu apa si adauga 1 lingurita de sare, nu mai mult, caci sunca si-a tras deja suficienta sare in primele trei zile de preparare. Lichidul trebuie sa acopere bucatile de sunca.

Lasa la zvantat o zi macar bucatile de sunca fiarta, apoi presara boia de ardei dulce peste ele.

Taie cateva fasii de sunca fiarta in zeama de varza, ia o bucata buna de paine, curata si o ceapa rosie si mananca cu placere maxima!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ancutsa 1

07.01.2021, 20:39

Buna!

Gherca Daniela 1

08.01.2021, 16:02

super!

RuxyRux 1

11.01.2021, 17:16

Reteta asta imi aminteste de copilarie si de vacantele in Ardeal...perfecta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sunca de casa