Sunca si costita

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 35857 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pulpa de porc
  • sunca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca si costita:

Suncile si costitele impanate cu carne, impreuna cu soricul sau pulpele de porc dezosate se freaca cu urmatorul amestec:

  • la fiecare kilogram de carne se iau 50 g de sare, 1 g silitra (azotat de potasiu=salpetru=o substanta folosita in industria carnii) si cateva boabe de piper pisate.

Sunca sau pulpa se pune intr-un vas corespunzator, indesata in asa fel incat solutia si sucul lasat de carne sa acopere carnea. In fiecare zi bucatile de carne trebuie intoarse, presandu-le cu un fund de lemn si cu o greutate deasupra. Dupa 5-6 zile peste preparat se toarna saramura rece:

  • la 1 litru de apa se pun 120-150 g sare, 2-3 foi de dafin, 5-10 g de ienibahar, 1 capatana de usturoi, 100 g otet, 2-3 cuisoare, 10 g zahar, cateva boabe de ienupar.

Se pastreaza la rece (8-10 grade)  timp de 15-20 de zile. Dupa aceea preparatul se scoate din saramura, se lasa pentru 1-2 ore sa se zvante, dupa care pulpele sau costitele se gauresc la un capat, se introduce o sfoara in gauri si se agata la afumat, unde vor fi lasate 3-4 zile, pana capata o culoare rosiatic-galbuie.

Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca si costita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

georrgee 1

11.01.2013, 15:00

care solutie! sa acopere carnea. 50g sare si piper pisat! poate se pun in vin sau otet sa iasa solutie! Nu pot sa fac reteta asta, este incompleta sau gresita cred!

diaconta 1

11.01.2013, 15:10

Georrgee,e vorba de costita si sunca pusa in saramura iar apoi la afumat,nu de o mancare gatita
de ce plangi,gasesti destule retete gatite pe site

Geanina87 1

14.12.2013, 10:03

o bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carnati