Supa a la grec

de Brindusa in Supe/Ciorbe, 20 Dec 2009 | 8325 vizualizari

 

Noi iubim mult aceasta supa, pe care o fac alaturi de un rasol de pasare cu cartofi, morcovi si hrean.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui, taiat in bucati
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 bucata telina
  • 2 foi dafin
  • 3 l apa
  • 300 g orez cu bob rotund  (sau dupa cat de deasa vrei sa fie supa)
  • sare, piper, oregano
  • 3 linguri ulei masline extravirgin
  • 2 oua
  • 2 lamai, sucul
  • 1 lingura apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa a la grec:

Spala puiul si indeparteza pielea si grasimea


Pune puiul intr-o oala, adauga legumele, dafinul, apa si fierbe acoperit, ca sa nu se evapore apa, pana ce carnea si legumele sunt facute. Scoate spuma cand e necesar.


Scoate puiul pe o farfurie. Strecoara supa si pune-o la fiert intr-o oala curata. Cand incepe sa fiarba adauga orezul, sare, piper, oregano, ulei si lasa pana cand orezul e fiert (cam 20 minute). Ia oala de pe foc.


In timpul acesta scoate carnea de pe oase.


Intr-un castron bate bine albusurile. Adauga amestecand: galbenusurile, apa si sucul de lamaie. Pune foarte incet supa fierbinte (in total cam o cana) amestecand incontinuu. Ai grija sa nu pui multa supa fierbinte deodata, pentru ca se branzeste oul. Adauga oul in supa amestecand incontinuu.


Adauga carnea de pui in supa si seveste.

 

COMENTARII (8)

rodidi2 1

03.05.2011, 02:45

Tocmai am facut supa asta si a iesit delicioasa. L-am lasat gura casca pana si pe sotul meu, care de bucatar sef de meserie haha!
Mersi pentru reteta

Brindusa 1

03.05.2011, 14:12

rodidi2, ma bucur mult. E intr-adevar o reteta foarte gustoasa.

adry88 1

13.05.2011, 16:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI