Supa banateana de ciuperci

de mihaelar63 in Supe, 29 Apr 2010 | 1529 vizualizari

 

reteta-mama era cu hribi si pecie [ adica carne afumata de casa ], eu doar am ,, auzit-o '' la tv , si am preparat-o cum mi-o amintesc .Se prepara rapid in max. 20 min .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci 
  • 300 gr carne afumata
  • 1 ceapa
  • 1 gogosar -sau ardei rosu
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • 4 catei usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri mustar
  • 100 gr smantana zeama de lamaie
  • patrunjel verde

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa banateana de ciuperci:

1. legumele se curata si se spala .

 2. ceapa taiata marunt, carnea taiata fasii si ardeiul taiat  patrate se calesc usor in ulei , se aduga 3 l apa , ciupercile si usturoiul taiate felii .

 3. oul se bate cu o furculita si se amesteca cu mustar si smantana , se adauga zeama calduta si se amesteca sa nu se ,, stranga ''. se pune peste restul de supa .

4. se acreste dupa gust cu zeama de lamaie si se serveste cu patrunjel verde tocat deasupra .

 

TIPS-URI

1

daca doriti ca supa sa fie mai sa fie mai consistenta  puneti  si 2-3 linguri de orez .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa banateana de ciuperci 29181
retete culinare - Supa banateana de ciuperci 29185
retete culinare - Supa banateana de ciuperci 29188
retete culinare - Supa banateana de ciuperci 29189
retete culinare - Supa banateana de ciuperci 29190

COMENTARII (4)

vero_closca 1

29.04.2010, 10:27

5 furculite de la mine si o trec la favorite!

nadina73 1

29.04.2010, 16:27

mihaela ce minunatie ai facut aici ,cred ca e grozava o trec la favorite si dau si 5 furculite

Dana Cristea - pusikmea 1

12.05.2010, 21:39

trebuie sa o incerc si eu, suna tare bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D