Supa bulgareasca Tarator

de laura_n in Supe, 12 Sep 2012 | 3694 vizualizari

 

O supa delicioasa pe care am avut ocazia sa gust si sa pap din plin la vecinii nostri bulgari.
Este o supa rece, care se face in doi -trei pasi , dar este foarte racoritoare si delicioasa tare.
Pur si simplu, m-am indragostit de supa asta si in plus ma ajuta si la regim ;)
Nu am reusit sa iau reteta direct de la sursa, insa am gasit-o pe cateva site-uri culinare si am realizat-o si eu. In unele retete, am gasit ca se pune si miez de nuca, dar la restaurantul bulgaresc am servit fara.

 

INGREDIENTE

  • 1 castravete lung (fabio sau cum se numeste)
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura marar
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 400 gr iaurt (eu am folosit de la napolact din ala combinat de vaca, bivolita si oaie parca)
  • 300 ml lapte dulce
  • sare (eu am pus putin mai multa)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa bulgareasca Tarator:

Curatam castravetele de coaja sau il spalam foarte bine si il radem (cu tot cu coaja daca doriti). Usturoiul in curatam si il radem si pe el.

Intr-un castron de sticla sau ceramica (preferabil), punem castravetele ras, usturoiul si sare. Amestecam si adaugam iaurtul, uleiul de masline si mararul spalat si tocat marunt.

Turnam laptele peste compozitie, aestecand usor cu o lingura. Dam la frigider sa se raceasca pentru o ora apoi servim o portie mare de supa Tarator. 

O nebunie! 

 

TIPS-URI

1

daca doriti, puteti pune cuburi de gheata in supa, este si mai buna!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa bulgareasca Tarator 177172
retete culinare - Supa bulgareasca Tarator 177173
retete culinare - Supa bulgareasca Tarator 177174
retete culinare - Supa bulgareasca Tarator 177175
retete culinare - Supa bulgareasca Tarator 177176
retete culinare - Supa bulgareasca Tarator 177177
retete culinare - Supa bulgareasca Tarator 177179

COMENTARII (34)

Aurelia 07_07 1

18.12.2013, 23:53

vasy16 1

04.03.2016, 10:45

Foarte buna,eu am mancat la o prietena bulgaroaica

noiinbucatarie 1

20.06.2016, 16:29

de facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55