Supa chinezeasca cu ciuperci

de Sylvia in Supe, 8 Aug 2010 | 14467 vizualizari

 

Am facut aceasta supa lejera pentru ca aveam pofta de ceva aromat si usor de facut pentru mine a fost o cina dar merge foarte bine si la pranz.

 

INGREDIENTE

  • 50 grame de taietei chinezesti ( eu am folosit un pachetel din acela  de supa ) ,
  • 3 ciuperci champinion,
  • 2 champinioare negre chinezesti si 2 ciuperci aromate chinezesti (  ciupercile chinezesti le-am avut uscate si le-am rehidratat),
  • un fir de ceapa verde,
  • un morcov,
  • o lingura de ulei de masline,
  • o lingura de sos de soia, 
  • o lingurita de condimente chinezesti ( ale mele au boia, piper sichuan, coriandru,ceapa,  ghimbir, cuisoare) ,
  • o lingurita de amidon,
  • o lingurita de otet de orez ( se poate inlocui si cu alt otet)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa chinezeasca cu ciuperci:

 Preparare: se pune uleiul la incins si se adauga apoi morcovul taiat bastonase si ciupercile taiate feliute. Dupa 2-3 minute adaugam condimentele si apa si lasam sa fiarba pret de 15 minute. Dupa 15 minute adaugam taieteii si ceapa verde taiata rondele si lasam inca 3 minute la fiert.

Adaugam apoi lingura de sos de soia si amidonul amestecat cu putina apa rece. Dregem cu condimente daca mai trebuie si adaugam lingurita de otet si inchidem focul. Mai lasam vasul acoperit cu capac cateva minute inainte de servire sa se patrunda aromele.  A fost o supa excelenta, eu am  o pasiune aparte pentru bucataria asiatica si gasesc ca supele lor sunt printre cele mai bune pentru ca sunt mereu foarte aromate si lejere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa chinezeasca cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume si rosii coapte