Supa coreana cu coltunasi si kimchi

de -Miti- in Supe, 31 Dec 2013 | 3441 vizualizari

 

Iubesc supele care sunt aromate si iuti. Si cum bucataria coreana este in topul preferintelor mele,am combinat unele feluri de mancare si am obtinut aceasta supa perfecta pentru zilele friguroase. Fulgii de ardei iute coreeni nu sunt foarte iuti si chiar au o aroma dulceaga.
Pentru coltunasi aveti nevoie de aluat,ar fi mai usor de preparat daca s-ar gasi si in comert. Aici vedeti pas cu pas prepararea lor http://www.bucataras.ro/retete/mandu-39311.html
Kimchi-ul este un fel de muratura,preparata de obicei din varza care se fermenteaza. Trebuie pregatita din timp si lasata deoparte ca sa fermenteze. Variantele mai rapide sunt cele cu castraveti si ridiche alba,dar nu se potrivesc acestei supe.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru supa (o portie):
  • 4 bucati de coltunasi mandu
  • 1 dovlecel,feliat
  • 4 ciuperci
  • o cana de kimchi
  • o lingura de sos de soia light
  • 250 ml supa de pui
  • 1 lingurita gochugaru (fulgi de ardei iute)
  • Ingrediente pentru coltunasi:
  • Ingrediente ptr foile de wonton:
  • 250 gr faina
  • 1/4 cana de apa rece
  • 1 ou
  • faina sau amidon pentru suprafata de lucru
  • Coltunasi:
  • Ingrediente ptr umplutura:
  • 250 gr de carne tocata de porc (sau amestec)
  • 3-4 cepe verzi,taiate sau tocate
  • 2 catei de usturoi
  • ghimbir proaspat ras,dupa gust
  • 1 lingura de sos de soia coreean
  • 1/2 lingurita de ulei de susan
  • Ingrediente kimchi:
  • o varza chinezeasca Napa
  • o ceapa
  • 4 bucati de ceapa verde
  • 1/4 cup de sare grunjoasa
  • 10 catei de usturoi,pisat
  • 1 cm de ghimbir,dat pe razatoare
  • 1/2 cup de gochugaru
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de fish sauce
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa coreana cu coltunasi si kimchi:

Mod de preparare kimchi:

Varza Napa se taie in patru,apoi in bucati de cca 2 cm. Sarea se dizolva in apa si introducem bucatile de varza taiate,unde le lasam pana se inmoaie,de obicei dureaza mai putin de o ora.

Pregatim pasta pentru kimchi din usturoiul pisat,ghimbirul ras,fulgii de ardei iute gochugaru,zaharul si fish sauce-ul.

Clatim bucatile de varza,le scurgem de apa si le amestecam cu pasta pentru kimchi. Adaugam si ceapa taiata felii subtiri si ceapa verde taiata rondele si amestecam bine.

Se introduc intr-un recipient care se inchide etans.Se poate consuma in aceeasi zi sau se poate lasa la temperatura camerei o zi,ca sa fermenteze,apoi se pastreza in frigider.

Mod de preparare coltunasi:

Mai intai pregatim aluatul. Amestecam ingredientele si lasam aluatul sa se odihneasca o ora.

Acum pregatim coltunasii.

Amestecam bine toate ingredientele.

Intintem aluatul pe suprafata de lucru,peste care am presarat faina.

Taiem cercuri cu o cana,pahar sau forma de fursecuri.

Desprindem rotundul de aluat.

Luam in palma rotundul.

Luam cu varful degetelor aluat si il plasam in mijlocul rotundului de aluat.

Inchidem aluatul,apucam o bucatica din capat si inchidem pana la capat.

Varfurile se prind bine ca sa nu se desfaca in timpul gatirii. Ii pregatim la aburi sau  ii prajim in tigaie.

Mod de preparare supa:

Punem supa de pui intr-o oala,adaugam kimchiul si dovlecelul feliat si lasam dea in clocot.

Adaugam ciupercile,sosul de soia si gochugaru si lasam sa fiarba cateva minute.

Punem in supa si mandu si mai lasam sa fiarba inca 5 minute.

Se serveste fierbinte.

 

TIPS-URI

1

Reteta de coltunasi pas cu pas http://www.bucataras.ro/retete/mandu-39311.html

COMENTARII (16)

Rocsi 1

31.12.2013, 19:26

Rux 1

01.01.2014, 23:35

Ce retete minunate ai! La multi ani Miti!

laura_n 1

02.01.2014, 13:16

asa ma innebunesti de pofta si de curiozitate cu mancarurile astea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S