Supa crema de andive

de Veronica22 in Supe, 19 Feb 2013 | 1824 vizualizari

 

E prima data cand fac supa de andive,a iesit buna,chiar buna,pacat ca am lasat-o pe fiica-mea sa faca crutoanele ca sunt cam mari.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr andive
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri de smantana
  • crutoane
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de andive:

Curatam andivele de eventuale frunze vestede sau patate,le spalam bine la jet de apa.
Am taiat cateva varfuri fragede de la 2-3 andive si le-am lasat deoparte.
 Intr-un vas punem putin ulei,calim ceapa, adaugam usturoiul si andivele.

Le lasam cateva min sa se caleasca iar apoi adaugam si cartofii taiati cuburi,ca sa fiarba mai usor.
Acoperim cu apa(cam 2 l) si lasam sa fiarba pana cand legumele s-au inmuiat.

Scurgem o mare parte din zeama si o pastram. Pasam legumele cu blenderul.Adaugam apoi restul de zeama peste pasta de legume. Potrivim de sare si piper.Dam din nou un clocot supei noastre,adaugam smantana si dam deoaparte.
Separat pregatim crutoane din paine taiata cubulete si prajita in putin unt.

Servim supa cu crutoane si am pus si cateva varfuri crude din andive.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa crema de andive 205750
retete culinare - Supa crema de andive 205751
retete culinare - Supa crema de andive 205752
retete culinare - Supa crema de andive 205753
retete culinare - Supa crema de andive 205754
retete culinare - Supa crema de andive 205755

COMENTARII (4)

Bya Ralu 1

20.02.2013, 10:21

Veronica22 1

20.02.2013, 11:10

silvi0ara 1

20.02.2013, 12:07

Interesanta reteta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D