Supă cremă de brânză

de CulinaryRainbow in Supe, 11 Mai 2015 | 1017 vizualizari

 

Mereu am fost fanul nr. 1 al supelor. Îmi plac toate, însă supele cremă sunt preferatele mele. Și-mi mai place ceva: să experimentez.
Jamie Oliver este cu siguranță preferat de mulți, astfel că, azi m-am gândit să vă aduc o rețetă inedită și de-a dreptul delicioasă.
E o supă fină, poate puțin pretențioasă, dar poate fi asul din mânecă atunci când aveți musafiri la masă. Cu siguranță vor fi foarte plăcut surprinși.

 

INGREDIENTE

  • 800 ml zeamă de oase
  • 200 ml bere
  • doi cartofi potriviți
  • o rădăcină de ceapă verde
  • un cățel de usturoi
  • 200 g brânză Cheddar
  • 100 g cașcaval Emmentaler
  • 50 g brânză de vaci
  • câteva boabe de piper roșu și verde
  • un vârf de linguriță boabe de muștar
  • un praf de sare roz
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de brânză:

   Am pus zeama la fiert. Am adăugat boabele de piper, boabele de muștar, cartofii tăiați cubulețe, ceapa și usturoiul. 

   În timp ce supa a fiert am pregătit brânzeturile pe care le-am ras pe răzătoarea mică.

   Când legumele din supă s-au fiert, am luat oala de pe foc și cu ajutorul mixerului vertical le-am mărunțit obținând o compoziție mai groasă.

 

   Am pus din nou oala pe foc, am adăugat berea și brânza de vaci apoi am amestecat continuu cu telul.

 

   Când aceasta s-a omogenizat și a dat în clocot am oprit focul și am adăugat celelalte brânzeturi. Am continuat să amestec energic cu telul până când brânzeturile s-au topit iar supa a căpătat consistența aceea fină și cremoasă.

 

   Am potrivit-o de sare și am servit-o caldă cu rondele crocante de cașcaval Emmentaler. 

 

   Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Când pregătiți supă limpede de pui păstrați din zeamă 500 ml sau un litru la congelator. Vă va prinde foarte bine când gătiți supe cremă.

RETETA IN IMAGINI

Supă cremă de brânză-0
Supă cremă de brânză-1
Supă cremă de brânză-2
Supă cremă de brânză-3
Supă cremă de brânză-4

COMENTARII (22)

Panacris

Panacris 1

07.06.2015, 14:12

CulinaryRainbow

CulinaryRainbow 1

07.06.2015, 18:17

Xandrinne

Xandrinne 1

12.01.2016, 23:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!