Supă cremă de broccoli

de AlexJ in Supe, 13 Mai 2011 | 3156 vizualizari

 

Pentru a păstra aroma delicată şi culoarea vie, aceasta supă
cremă este cel mai bine să se consume fierbinte, imediat după realizarea ei. Câteva crutoane reprezintă înfrumusețarea perfectă.

 

INGREDIENTE

  • Cantitățile prezentate sunt menite să acopere pofta a două persoane. 
  • • 2 linguri unt  
  • • 5 fire ceapă verde
  • • 3 căței usturoi
  • • 1 lingură făină  
  • • 2 căni supă de pui (apă + cub )
  • •  1 / 2 buchet broccoli ( tulpină și flori)
  • •  smântână dulce pentru servire
  • •  1 / 2 linguriță zeamă de lămâie (opțional)
  • • sare şi piper negru măcinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de broccoli:

1. Ceapa și usturoiul se taie mărunt de tot ( puteți folosi chiar robotul de bucătărie).

2. Buchetul de broccoli se separă în tulpină și buchețele. Eu aveam mai multe tulpini ( mi-au rămas de la Pulpe de pui gratinate cu broccoli). Ce să faceți cu tulpina vă întrebați . În primul rând tăiați partea de jos care este mai dură și apoi cu un cuțit simplu sau de curățat coji îndepărtați coaja. Tulpina de broccoli are coaja asemănătoare cu a guliei.

3. Într-o oală mai mare faceți supa de pui  : la 2 căni de apă eu am adăugat un cub de supă. Dacă aveți supa de pui făcută de dvs. este și mai bine.

4. După ce a-ți tăiat tulpinile  în bucăți mici , împreună cu buchetele de broccoli le puneți la fiert în supa de pui până când se înmoaie , aprox. 6-8 minute. Când totul este fiert , le transferați în vasul blenderului . Puneți de asemenea și puțină supă dacă este nevoie , pentru a  face un piure fin.

5. În timpul în care se fierbe broccoli , într-o altă cratiță se încălzeşte unt , la foc mic. Peste unt se adaugă ceapa și usturoiul și se gătește până devine sticloasă , amestecând ocazional. Adăugați apoi și făina și gătiți, amestecând constant, până obțineți o pastă omogenă. Amestecând constant, se adaugă treptat și supa de pui ( cea în care a-ți fiert broccoli).   Ca să nu obtineţi cocoloașe folosiți un tel de silicon. Reduceți focul la mediu-scăzut şi mai lăsați la fiert 3-5 minute. În cazul în care această cremă nu vi se pare suficient de fină ( din cauza cepei și a usturoiului ) fie o treceți prin sită , fie o băgați în blender ( pe care l-ați curățat și șters după piureul de broccoli).

6. Având în vedere că a-ți lucrat până acum la două mâini , a venit momentul în care piureul de broccoli se amestecă în cremă.

7. Dacă supa obținută vi se pare prea groasă, mai turnați o jumatate de cană cu apă fierbinte până obțineți consistența dorită. Puneți supa cremă obținută la foc mic încă aproximativ 3 minute și condimentați după gust cu sare şi piper . Adăugați suc de lămâie dacă doriți. 

Serviți imediat, cu smântână și câteva crutoane cum spuneam înfrumusețarea perfectă.

 

RETETA IN IMAGINI

Supă cremă de broccoli-0
Supă cremă de broccoli-1
Supă cremă de broccoli-2
Supă cremă de broccoli-3
Supă cremă de broccoli-4

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

13.05.2011, 16:15

delicioasa

aziz 1

13.05.2011, 16:58

absolut superba

AlexJ 1

15.05.2011, 22:38

a fost o supa delicioasa.... și mi-e nu prea îmi plac supele .... ...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04