Supa-crema de broccoli

de Oana in Supe, 1 Apr 2009 | 3474 vizualizari

 

Un deliciu plin de vitamine, excelent pentru pranzul copiilor, in special! Supa se poate manca cu paine prajita sau crutoane si este gata foarte repede, o ora cu totul.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa
  • 3 morcovi
  • un cartof mare
  • o felie de telina
  • un ardei gras rosu
  • un dovlecel
  • un buchet de broccoli proaspat, cam 250 g
  • 2 linguri cu smantana
  • o mana de fidea
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de broccoli:

Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece, taiate in jumatati. Cand sunt fierte se adauga buchetelele de broccoli si se mai lasa putin pe foc, pana se inmoaie. Pastram pe o farfuriuta 2-3 buchetele de broccoli fiert, pentru decor.


Se strecoara legumele si se pun la blender cu putina zeama, pana obtinem o crema fina. Daca piureul de legume este prea gros, se subtiaza cu apa in care au fiert legumele, obtinand o supa la consistenta dorita. Eu am adaugat 2 cani de supa la crema rezultata.


Se aduce supa in punctul de fierbere si se adauga fideaua, se amesteca din cand in cand si se mai lasa pe foc 5 minute, la foc micut. Smantana se subtiaza cu cateva linguri din zeama in care au fiert legumele, apoi se adauga in supa si se amesteca cu un tel in forma de para.


Si gata, pofta buna!


PS: Sa nu aruncati zeama de la legume, o puteti folosi la sosuri sau fripturi, este plina de vitamine!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa-crema de broccoli 237
retete culinare - Supa-crema de broccoli 238
retete culinare - Supa-crema de broccoli 239
retete culinare - Supa-crema de broccoli 240
retete culinare - Supa-crema de broccoli 241
retete culinare - Supa-crema de broccoli 242
retete culinare - Supa-crema de broccoli 243
retete culinare - Supa-crema de broccoli 244
retete culinare - Supa-crema de broccoli 245
retete culinare - Supa-crema de broccoli 246
retete culinare - Supa-crema de broccoli 247
retete culinare - Supa-crema de broccoli 248

COMENTARII (13)

Flori 1

24.03.2009, 12:38

Ieri am facut aceeasi combinatie de legume+galbenus de ou. A mancat tot din castronel!

Oana 1

24.03.2009, 22:02

Flori, asa i-am dat si eu cu un galbenus de ou in castronel si am pus si miez de paine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!