Supa crema de broccoli si branza

de Mihaela in Supe, 20 Oct 2009 | 6320 vizualizari

 

Am mancat la un restaurant si mi-a placut, asa ca m-am gandit sa incerc sa fac si acasa.

 

INGREDIENTE

  • un buchet de broccoli (merge si congelat)
  • 50 g unt
  • o ceapa mica tocata marunt
  • 1-2 catei de usturoi
  • telina - o crenguta tocata marunt - optional
  • 3 linguri faina
  • 300 ml lapte (eu am folosit mai mult lapte si mai putina smantana)
  • 150 g smantana
  • 100 - 150 g branza (eu am avut mozzarella - un tip mai uscat, mai degraba asemanatoare cu un cascaval)
  • sare, piper, nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de broccoli si branza:

Se pune broccoli la fiert cu apa (cat sa acopere un pic) si un pic de sare, timp de 15 minute. Se scoate broccoli si se opreste apa.


Intr-o cratita se topeste untul si se calesc putin ceapa, telina si usturoiul. Se adauga apoi faina si treptat smantana si laptele, ca la ciulama. Se adauga apoi apa in care a fiert broccoli, pana la consistenta dorita (eu am pus-o pe toata). Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, apoi se adauga branza/cascavalul, dat/a pe razatoare, si se fierbe cam 10 minute. La final adaugam si broccoli, taiat in bucati mai mici. Eu m-am cam grabit si am pus si broccoli si branza deodata.

 

TIPS-URI

1

Preferabil ca branza sa fie una care se topeste usor.

2

Pentru o varianta mai "light" se poate utiliza mai putina smantana, eventual inlocuita cu lapte. Oricum totul depinde de consistenta preferata.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa crema de broccoli si branza 9501
retete culinare - Supa crema de broccoli si branza 9502
retete culinare - Supa crema de broccoli si branza 9503
retete culinare - Supa crema de broccoli si branza 9504
retete culinare - Supa crema de broccoli si branza 9505
retete culinare - Supa crema de broccoli si branza 9506

COMENTARII (7)

Mihaela 1

20.10.2009, 22:38

da, chiar e gustoasa! si pitica a papat bine! ea oricum e cu ciorbitele ..

adry88 1

11.05.2011, 15:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!