Supa crema de cartof dulce copt

de elucubratiiculinare in Supe, 27 Ian 2016 | 524 vizualizari

 

INGREDIENTE

2 cartofi dulci (aprox. 1 kg)

2 cartofi roșii (aprox. 250 g)

1 țelină mică

1 ceapă

1 lingură unt sau ulei sare piper alb frunze de țelină pentru ornat

Opțional:

200 ml smântână lichidă 2 linguri sirop de arțar

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de cartof dulce copt:

Cartofii dulci se curăță de coajă, se spală și se pun într-o tavă. Se condimentează cu sare și piper alb proaspăt măcinat. Se pot stropi și cu puțin ulei de măsline.

Se acoperă și se dau la cuptor la 180 grade C pentru aprox. o oră.   Călim ceapa tocată mărunt în unt sau ulei. Adăugăm țelina și cartofii roșii curățați și tăiați cubulețe.

Adăugăm apă cât să acopere cartofii și fierbem 15 minute sau până când cartofii sunt fierți. Adăugăm și cartofii dulci copți și pasăm toată compoziția. Se pune din nou pe foc și se aduce la fierbere. După gust se poate adăuga smântână și/sau 2 linguri sirop de arțar.

Se condimentează cu sare și piper alb proaspăt măcinat. Se servește caldă sau rece. Se poate orna cu frunzulițe de țelină.  

 

COMENTARII (10)

Gicuta69

Gicuta69 1

28.01.2016, 08:43

miki_a

miki_a 1

28.01.2016, 11:13

Delicioasa!

anca_rm

anca_rm 1

08.02.2016, 13:01

foarte gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!