Supa crema de cartofi

de Ina in Supe, 29 Mar 2011 | 2121 vizualizari

 

Preluata din " Libertatea pentru femei"

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi
  • 2 cepe
  • un catel usturoi
  • o telina mare
  • un pastarnac
  • o radacina patrunjel
  • o legatura de tarhon
  • sare
  • piper
  • o lingura de unt
  • 100 g branza Cedar ( eu am avut telemea de vaca Hochland, foarte tare ) 
  • crutoane aromate
  • 50 g unt
  • 1-2 linguri tarhon uscat si macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de cartofi:

Se curata si se spala cartofii, ceapa, usturoiul si albitura. Toate se pun la fiert intr-o oala cu apa, sare si o lingura de ulei. Se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic. 

Separat, se pregatesc crutoanele aromate

Cand legumele au fiert se scot cu spumiera intr-un bol si se paseaza cu blenderul. Pasta de legume se amesteca cu zeama in care au fiert. Se mai da in cateva clocote, iar spre final se adauga branza Cedar taiata cubulete.

Se serveste cu crutoane aromate si se orneaza cu tarhon proaspat, taiat marunt.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Supa crema de cartofi-0
Supa crema de cartofi-1
Supa crema de cartofi-2
Supa crema de cartofi-3
Supa crema de cartofi-4
Supa crema de cartofi-5
Supa crema de cartofi-6
Supa crema de cartofi-7

COMENTARII (17)

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

02.04.2011, 22:09

imi place tare mult
am trecut la fav

Cris2711

Cris2711 1

09.04.2011, 13:44

delicioaaaaaaaasa

mena29

mena29 1

14.04.2011, 22:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!