Supă cremă de cartofi

de CulinaryRainbow in Supe, 7 Ian 2014 | 1769 vizualizari

 

Îmi place să aflu totul despre originea preparatelor pe care le gătesc. Despre unele aflu aceeași informație într-o grămadă de locuri, despre altele, nimic. :)
Azi am ales ”Supă cremă de cartofi”, despre care am aflat că este originară din Tanzania. Fiind o supă aromată, originea ei e strâns legată de comerțul cu condimente care se practică și-n zilele noastre și de cultura indiană. Eu am adaptat puțin rețeta și am obținut o supă foarte sățioasă și plină de gust.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 porții avem nevoie de:
  • 250 g cartofi
  • 1 morcov mic
  • o ceapă mică
  • o foaie de dafin
  • praz
  • ghimbir ras
  • două linguri cu ulei de susan
  • două linguri cu iaurt
  • unt
  • două felii de costiță afumată
  • sare și piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de cartofi:

Începem prin a curăța legumele, după care într-o cratiță punem la fiert ceapa, prazul și morcovii tăiați felii. Când au fiert pe jumătate, adăugăm cartofii tăiați cubulețe și foaia de dafin.
Într-o tigaie, prăjim puțin costița tăiată fâșii.
Când legumele s-au fiert le strecurăm ( nu aruncăm zeama ), apoi le dăm prin robot. Adăugăm treptat untul, uleiul de susan, iaurtul și ghimbirul. Dacă supa este prea groasă, se completează cu zeama în care au fiert legumele iar la final se adaugă sarea și piperul.
Se decorează cu pătrunjel tocat și costița afumată și se servește cu crutoane.

 

TIPS-URI

1

La servire puteți adăuga cubulețe de cașcaval pentru un plus de savoare. Se vor topi cuminți în supa fierbinte. :))

COMENTARII (15)

CulinaryRainbow

CulinaryRainbow 1

07.01.2014, 22:57

Merci, fetelor! E printre preferatele mele.

laura_n

laura_n 1

09.01.2014, 09:34

este una dintre cele mai gustoase biig like !

CulinaryRainbow

CulinaryRainbow 1

09.01.2014, 12:18

Este! )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!