Supa crema de ciuperci

de Oana in Supe, 7 Mai 2014 | 6142 vizualizari

 

Dupa cum v-am promis, am început să testam electrocasnicele de la Electrolux, iar azi a venit rândul blenderului vertical, care și-a facut tare bine treaba :)

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi potriviți
  • 8 ciuperci champignon
  • o ceapă măricică
  • 30 g unt
  • sare de mare
  • piper
  • o lingură mare cu smântână
  • parmezan proaspăt ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de ciuperci:

Mai întâi am pus la fiert cartofii curățați și tăiați cubulețe, cu 800 ml apă. Am acoperit oala cu capac și am lăsat să fiarbă la foc mediu vreo 10 minute.

Între timp, ceapa curățată și tăiată cubulețe am înăbușit-o în untul topit până s-a înmuiat puțin, apoi am adăugat ciupercile curățate și feliate. Am amestecat din când în când până s-au înmuiat și ciupercile, apoi am oprit focul. 

Am scurs cartofii și am oprit zeama. Am pus în vasul blenderului cartofii, ceapa și ciupercile și puțina zeama și am mixat până s-a făcut o cremă fină. Eu am adaugat toată zeama de la cartofi. 

Am răsturnat supa înapoi în oală și am pus pe foc mic-micuț, împreună cu smântâna, sare și piper proaspăt rase din râșniță, amestecând continuu. 

Am oprit focul și am servit supa cu parmezan ras deasupra și câteva felii de migdale prajite puțin, dar fără ulei.

Am presărat și câteva frunzulițe verzi de cimbru proaspăt, din ghiveci :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Brokkolicremesuppe mit Garnelen- Supa crema de brocoli cu creveti