Supa crema de ciuperci

de simona72 in Supe, 11 Feb 2016 | 1071 vizualizari

 

La prima vedere, supa asta nu va face prea tare cu ochiul si asta datorita culorii. Se datoreaza doar ciupercilor culoarea inchisa. Pentru un aspect cat mai placut, dar si pentru gust am adaugat fulgi de chili si fulgi de ceapa. Nu am sa incerc eu sa va lamuresc cat sunt de bune aceste supe, eu le-am descoperit in urma cu 3-4 ani. Ardeleanca fiind nu am dat pe nimic ciorbele acre cu bors sau zeama de varza, cu smantana si ardei iute. Cu supele astea treaba sta cam asa: ori te indragostesti de ele, ori le urasti J)). Va mai spun doar ca sunt hranitoare, sunt excelente pentru cei mici, trebuie sa gasiti doar combinatiile care va plac, sa le asezonati dupa gustul vostru, iar ca si secret (invatat de la cineva de specialitateJ))este sa folositi supa sau stock de pui (poate sa fie si supa de legume sau din alta carne). De data asta am folosit supa de rata…

 

INGREDIENTE

Sira spinarii, gat, aripi pentru supa de rata

  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 3-4 cartofi, depinde de marimea lor
  • 600-700 gr ciuperci champinion
  • 3 catei de usturoi
  • 1 mana buna de ciuperci shitake uscate(optional)
  • 1 lingura bulgarasi de savoare
  • Sare si piper verde proaspat rasnit
  • 200 ml smantana grasa (de la tarani am folosit eu sau smantana pentru gatit)
  • 2-3 linguri ulei de masline infuzat(cu patrunjel, usturoi, ciuperci porcini)
  • Pentru servit:
  • Fulgi de chili si fulgi de ceapa
  • Crutoane(optional)
  • Felii de paine, felii subtiri de ciuperci champinion, felii subtiri de cascaval de capra, ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de ciuperci:

Pentru inceput pregatim cele necesare pentru supa de rata. Am ales carnea si am pus-o intr-o oala de 4 litri. Am adaugat morcovul ci radacina de patrunjel curatate, am adaugat apa pana sus si am dat supa la foc mediu. Am spumat supa si lasat-o sa fiarba la foc mic 50-60 minute. Am strecurat supa prin sita deasa.

Intre timp, cat supa a fiert, am pus ciupercile shitake intr-un castronel cu apa rece la hidratat pentru 50-60 minute.

In supa limpede de rata am adaugat cartofii curatati si taiati in sferturi, ciupercile shitake (fara apa in care sau hidratat), cateii de usturoi, ciupercile champinion taiate in felii groase, apoi am dat totul la foc aproximativ 50 minute, pana toate au fost bine fierte. Am dat oala deoparte  si cu un mixer vertical am pasirat bine toate legumele pana supa a devenit cremoasa. Am pus oala la loc pe foc, am adaugat bulgarasi de savoare, am potrivit-o de sare, putin piper proaspat macinat,cateva linguri de ulei de masline infuzat/aromatizat, smantana am diluat-o in apa in care sau hidratat ciupercile shitake si am pus-o in supa. Am lasat sa dea cateva clocote, apoi am servit in farfurii/castronase cu fulgi de chili si fulgi de ceapa.

 

Pentru servit puteti folosii crutoane. Eu am facut in felul urmator: feliile de paine le-am stropit cu putin ulei de masline, am asezat o feliuta de cascaval de capra, iar peste cascaval 1-2 felii subtiri de ciuperci champinion. Am pus feliile de paine in sandwich maker si le-am lasat pana sau rumenit (4-5 minute), iar pe langa paine am pus si cateva felii de ciuperci…Sa fa vie de folos!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa crema de ciuperci 427509
retete culinare - Supa crema de ciuperci 427510
retete culinare - Supa crema de ciuperci 427511
retete culinare - Supa crema de ciuperci 427512
retete culinare - Supa crema de ciuperci 427513
retete culinare - Supa crema de ciuperci 427514
retete culinare - Supa crema de ciuperci 427515
retete culinare - Supa crema de ciuperci 427516
retete culinare - Supa crema de ciuperci 427517
retete culinare - Supa crema de ciuperci 427518
retete culinare - Supa crema de ciuperci 427519

COMENTARII (27)

laura_n 1

14.02.2016, 18:16

big like! cel putin cea de ciuperci lasa un gust atat de bun in gura dupa ce o savurezi!

mirela0911 1

14.02.2016, 18:33

Imi plac ciupercile, dar am o problema cu supele crema. Vorba ta, ori le iubesti, ori le urasti. Inca nu ma pot pronunta! As gusta asa un pic, sa vad cum e! Apreciez ce ai facut!

Panacris 1

14.03.2016, 08:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!