Supa crema de ciuperci cu aroma fina de blue cheese

de Bucatardinpasiune in Supe, 13 Sep 2013 | 4574 vizualizari

 

Timpul asta ma scoate din sarite.. Fuge c-o viteza asa de mare, incat greu imi mai gasesc TIMP sa fac diverse lucruri. De gatit... gatesc, ca doar trebuie sa ne hranim, dar sa va mai povestesc si voua cum imi pun mintea la contributie in bucatarie, zau.. ca tare greu imi gasesc TIMP, in ultima vreme!

Dar cum deja am vreo trei retete in asteptare, mi-am zis ca in seara asta las totul deoparte pentru a scrie cate ceva despre supa asta dementiala! Ca doar, spuneti-mi voi, ce poate fi mai gustos decat combinatia de ciuperci cu blue cheese?

 

INGREDIENTE

  •  500 gr. mix ciuperci (se gasesc la caserola, la Carrefour, raionul de legume si fructe proaspete),
  •  1 morcov,
  •  1 ceapa medie,
  •  putina telina,
  •  3 catei usturoi,
  •  3 linguri ulei de masline,
  •  4 linguri smantana grasa,
  •  1 praf de nucsoara,
  •  600 ml. apa,
  •  sare dupa gust,
  •  50 gr. blue cheese.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de ciuperci cu aroma fina de blue cheese:

Spalam legumele, curatam ceapa, telina, usturoiul si morcovul, apoi le taiem grosier, dupa cum avem chef, ca oricum vor sfarsi mixate. Incalzim uleiul de masline si rumenim usor legumele.

Adaugam peste acestea, apa, sarea si praful de nucsoara. Lasam la fiert, la foc mic, aproximativ 30 de minute.

Oprim focul, lasam supa se se raceasca usor, apoi o mixam bine cu blenderul vertical, pana se transforma intr-o crema fina. Incorporam in supa smantana.

Intr-un bol am oprit aproximativ 200 ml. supa calda, in care am topit, amestecand usor branza super aromata cu mucegai albastru.

Asadar, am servit supa crema adaugand, deasupra 2 - 3 linguri din supa cu blue cheese. Puteti varia cantitatea de blue cheese, dupa pofta inimii. De exemplu, eu as fi servit supa asta cu tot blue cheese-ul din frigider, :P , (pe bune, ador toate branzeturile cu mucegai, fie el alb, verde, albastru si de care o mai exista... toate sunt pe gustul meu) pe cand sotul meu adora aroma fina, subtila, doar cat sa-ti gadile usor papilele gustative!!!

Nu eram adepta supelor crema, dar de cand le-am descoperit, mi-am dat seama cat sunt de delicioase si atat de usor de facut: efort minim, efect maxim! :D

Sper ca v-am incantat privirile cu pozele mele si ca v-am incoltit in minte ideea de a prepara in weekend-ul asta o super crema de ciuperci!

Enjoy!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ciuperci cu aroma fina de blue cheese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Bucatardinpasiune 1

14.09.2013, 22:19

Multumesc fetelor!!! Chiar a fost delicioasa, in special, datorita branzei cu mucegai pe care eu o ador!! In curand vin cu o tarta de braz la care am adaugat un alt tip de branza cu mucegai!!

bianca92 1

13.10.2013, 10:09

Si mie imi place foarte mult branza cu mucegai. O sa incerc si eu reteta ta

Krystyan Trendy 1

22.12.2013, 01:18

ce supa buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa Avgo-lemoni (ou_lamaie) greceasca