Supa crema de ciuperci cu vin alb

de danakarin in Supe, 6 Feb 2014 | 2179 vizualizari

 

Supa aceasta are cateva mici particularitati care o fac extrem de aromata: Ciupercile prajite usor fara grasime, Un pic de zahar, Vinul alb adaugat

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciuperci champignon
  • 50 g unt
  • Sare
  • Piper
  • Nucsșoară, un vârf de cuţit
  • Zahăr, 1/2 de lingurita
  • 100 ml vin alb
  • 800 ml supă clară de legume
  • 200 ml smântână lichidă
  • Pătrunjel verde tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de ciuperci cu vin alb:

În caz că nu avem o zeamă de legume gata pregătită şi congelată la îndemână, începem prin a fierbe, într-un litru  De apă, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, o bucăţică de ţelină, o ceapă mică. Puteţi apela şi la o supă clară concentrată, şi să dizolvaţi în apă un astfel de cub, deşi eu prefer să am în congelator zarzavat ras, sau chiar supă în cutii de plastic. 

Curăţaţi de resturile de pământ ciupercile, cu o perie moale, fără să la spălaţi şi fără să desprindeţi coaja, mai ales dacă sunt încă tinere, altfel aveţi o pierdere de 50 %. 

Dacă sunt mai măricele, tăiaţi-le în două. Încălziţi o tigaie antiadezivă şi prăjiţi uşor ciupercile, fără adaos de grăsime, până devin lucioase, adăugaţi untul, fierbeţi puţin, căci ciupercile vor lăsa apă, adăugaţi vinul, un dram de zahăr, cam 1/2 linguriţă. Vinul va da o notă uşor acrişoară, iar zahărul, în preparatele sărate, scoate în evidenţă aroma. 

Adăugaţi zeama de legume, sare, piper şi nu pic de nucşoară, şi lăsaţi să fiarbă totul 15 minute la foc mic. Turnaţi smântâna, mărunţiţi şi omogenizaţi cu un blender, mai dregeţi gustul cu sare, dacă e necesar, şi presăraţi în fiecare farfurie puţin pătrujel verde tocat. 

 

 

COMENTARII (11)

Alexandra Burz 1

06.02.2014, 11:14

danakarin 1

06.02.2014, 23:10

Multumesc!

robert_badica 1

15.07.2014, 21:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D