Supă cremă de ciuperci ( de post )

de Rita Ilies in Supe, 10 Ian 2014 | 4209 vizualizari

 

Istoria artei culinare arată că supele au fost preparate prima dată înainte de anul 6000 îHr. N-am găsit prea multe informații legate de regiunea unde a luat naștere sau cine a pregătit-o pentru prima dată, însă oriunde și oricine ar fi fost, a revoluționat alternativele alimentare ale omului. Se spune că Franța ar fi ”mama supelor”, deoarece bucătăria franceză este cea care a ”descoperit” majoritatea supelor pe care le cunoaștem azi.
Radu Anton Roman spunea așa: ”Cine a învățat să facă cinci ciorbe diferite poate să facă și o sută, din orice, fără nicio carte de bucate.”
Azi am ales supa cremă. E hrănitoare și numai bună pentru o zi de post sau pentru cei care preferă mâncarea sănătoasă. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 500 g ciuperci brune
  • 2 cartofi potriviți
  • 4 căței de usturoi
  • un morcov
  • o ceapă mică
  • o bucățică dintr-o rădăcină de țelină
  • două linguri cu ulei de arahide
  • un praf de cuișoare
  • un praf de nucșoară
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel verde tocat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de ciuperci ( de post ):

Legumele, mai puțin ciupercile și ceapa, se curăță, se taie și se pun la fiert într-un litru de apă cu sare. Între timp, ceapa se călește împreună cu ciupercile în uleiul de arahide.

Odată fierte, legumele se scot din apă cu o spatulă și se toacă cu ajutorul unui blender. Se adaugă apoi ciupercile călite, usturoiul pisat și condimentele. Crema obținută se lungește cu apă rămasă de la legumele fierte (recomand să se arunce jumătate din apă și să se folosească partea mai concentrată).

În farfurie se presară pătrunjelul. Se servește cu nuci și crutoane.

TIPS-URI

1

Dacă vă rămâne și pentru a doua zi și vă place carnea, puteți adăuga smântână și bucățele de șuncă afumată prăjită. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de ciuperci ( de post )" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa cu ciuperci si taitei - de post