Supă cremă de ciuperci - rețetă de post

de elucubratiiculinare in Supe, 13 Dec 2013 | 4630 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci
  • 200 g cartofi
  • 100 g ceapă
  • 100 g țelină
  • 100 g păstârnac
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • sare
  • mărar proaspăt tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de ciuperci - rețetă de post:

Ciupercile se curăță, se spală și se feliază. Punem deoparte într-un castron 100 g ciuperci. Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt. Țelina și păstârnacul se dau pe răzătoare. Adăugăm într-o oală ceapa și 400 g ciuperci cu uleiul de măsline și 1 cană apă. Lăsăm să se înmoaie ciupercile bine, apoi adăugăm țelina, păstârnacul și amestecăm bine. Adăugăm 1 lingură făină, amestecăm bine și turnăm 2 litri de apă. Curățăm, spălăm și tăiem cubulețe cartofii, pe care-i vom adăuga în oală în momentul în care începe apa să clocotească. Lăsăm să fiarbă pentru aprox 30 minute la foc potrivit. Strecurăm legumele, le pasăm și le adăugăm din nou în supă. Adăugăm și cele 100 g ciuperci păstrate și mai lăsăm să fiarbă 10-15 minute. Condimentăm cu sare, adăugăm mărarul proaspăt tocat și usturoiul preparat a pentru mujdei. După care stingem focul. Servim fierbinte cu crutoane.

Poftă bună!  

PS: Pentru cei care nu țin post, se poate adăuga la sfârșit 200 ml smântână. Este delicioasă oricum ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de ciuperci - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu bulgur