Supă cremă de ciuperci - rețetă de post

de elucubratiiculinare in Supe, 13 Dec 2013 | 1901 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci
  • 200 g cartofi
  • 100 g ceapă
  • 100 g țelină
  • 100 g păstârnac
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • sare
  • mărar proaspăt tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de ciuperci - rețetă de post:

Ciupercile se curăță, se spală și se feliază. Punem deoparte într-un castron 100 g ciuperci. Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt. Țelina și păstârnacul se dau pe răzătoare. Adăugăm într-o oală ceapa și 400 g ciuperci cu uleiul de măsline și 1 cană apă. Lăsăm să se înmoaie ciupercile bine, apoi adăugăm țelina, păstârnacul și amestecăm bine. Adăugăm 1 lingură făină, amestecăm bine și turnăm 2 litri de apă. Curățăm, spălăm și tăiem cubulețe cartofii, pe care-i vom adăuga în oală în momentul în care începe apa să clocotească. Lăsăm să fiarbă pentru aprox 30 minute la foc potrivit. Strecurăm legumele, le pasăm și le adăugăm din nou în supă. Adăugăm și cele 100 g ciuperci păstrate și mai lăsăm să fiarbă 10-15 minute. Condimentăm cu sare, adăugăm mărarul proaspăt tocat și usturoiul preparat a pentru mujdei. După care stingem focul. Servim fierbinte cu crutoane.

Poftă bună!  

PS: Pentru cei care nu țin post, se poate adăuga la sfârșit 200 ml smântână. Este delicioasă oricum ;)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supă cremă de ciuperci - rețetă de post 284363
retete culinare - Supă cremă de ciuperci - rețetă de post 284364
retete culinare - Supă cremă de ciuperci - rețetă de post 284365

COMENTARII (10)

Aurelia 07_07 1

13.12.2013, 20:41

jolygina 1

13.12.2013, 20:44

_Alina_ 1

14.12.2013, 10:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55