Supa crema de conopida cu ceapa si boia afumata

de Bucataria Stefaniei in Supe, 31 Ian 2015 | 844 vizualizari

 

Imi plac la nebunie supele crema deoarece sunt foarte gustoase si hranitoare, se fac foarte repede si pe langa toate acestea sunt sarace in calorii.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida (aproximativ 1 kg fara frunze)
  • 70g unt
  • 2 linguri pline cu smantana
  • 1 ceapa medie
  • 2 lingurite de boia dulce afumata
  • sare si piper
  • 150ml ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de conopida cu ceapa si boia afumata:

Conopida se curata de frunze, se spala si se desface in buchetele. Se pune la fiert in apa cu putina sare pentru aproximativ 30 de minute. Atentie! Fara cotor.

Intr-un vas teflonat se incalzeste uleiul de masline dupa care se adauga ceapa taiata julien si se caleste. Indicat ar fi pana se inmoaie dar poate fi putin rumena. Se adauga un praf de sare si de piper si cele 2 lingurite de boia dulce afumata. Se amesteca bine si se mai tine pe foc pentru 2 minute.Conopida dupa ce a fiert se pune la scurs iar apa in care a fiert nu se arunca. Conopida impreuna cu untul taiat cubulete si un praf de sare se blenduiesc pana cand rezulta o crema foarte fina. Se adauga cele 2 linguri de smantana si putina apa in care a fiert conopida si se continua cu blenduitul. Se adauga apa pana cand se ajunge la consistenta dorita.

Si cam asta este tot, nu va pot spune decat sa aveti pofta si sa fiti sanatosi!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa crema de conopida cu ceapa si boia afumata 364656
retete culinare - Supa crema de conopida cu ceapa si boia afumata 364657
retete culinare - Supa crema de conopida cu ceapa si boia afumata 364658
retete culinare - Supa crema de conopida cu ceapa si boia afumata 364659
retete culinare - Supa crema de conopida cu ceapa si boia afumata 364660

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

01.02.2015, 00:47

dantes 1

01.02.2015, 11:48

Foarte buna si sanatoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21