Supa crema de conopida si praz

de Ela68 in Supe, 13 Noi 2013 | 5292 vizualizari

 

Este sezonul conopidei, se gaseste la piata din abundenta si este foarte ieftina. Astazi am preparat o supa crema de conopida si praz, la care am adaugat un morcov si-un cartof. A iesit o bunatate, mai ales ca am servit-o cu crutoane stropite cu mujdei de ustuoroi.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida medie
  • 2-3 fire de praz
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper
  • smantana si crutoane de paine pentru servit
  • ulei, mai mult pentru decor ( optional )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de conopida si praz:

1. Conopida se spala, se rup buchetelele, prazul se curata si se taie in bucati. De asemenea, morcovul si cartoful se curata si se taie in bucati mai mari.

2. Se toarna apa peste legume pana ce acestea sunt acoperite. Punem sare si le fierbem aproximativ 20 minute pana ce acestea sunt bine patrunse.

3. Le punem in blender si le acoperim cu zeama in care au fiert .Mixam bine, eventual in transe daca exista o cantitate mare de legume. Gustam si mai adaugam daca este cazul  sare si piper.

4. Se serveste cu o lingura de smantana, crutoane si patrunjel tocat.

Pentru un plus de gust, inainte de a opri cuptorul cu 5 minute am stropit crutoanele cu mujdei de usturoi .

 

TIPS-URI

1

In cazul in care o doriti mai lichida, mai adaugati cateva linguri din zeama in care au fiert.

RETETA IN IMAGINI

Supa crema de conopida si praz-0
Supa crema de conopida si praz-1
Supa crema de conopida si praz-2
Supa crema de conopida si praz-3
Supa crema de conopida si praz-4
Supa crema de conopida si praz-5
Supa crema de conopida si praz-6

COMENTARII (25)

Ela68

Ela68 1

23.11.2013, 23:50

Panacris

Panacris 1

17.12.2013, 08:33

Ela68

Ela68 1

17.12.2013, 12:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!