Supa crema de dovleac

de Ksenya in Supe, 14 Dec 2015 | 767 vizualizari

 

O supa usoara si delicata .

 

INGREDIENTE

  • un dovleac de 1 kg
  • 2 cartofi potriviti
  • o cana supa de legume
  • un praz ,doar partea alba
  • o lingura ulei
  • 20 grame unt
  • 2 cani lapte
  • sare
  • piper alb macinat
  • un varf cutit nucsoara
  • fulgi ardei Cayenne (optional)
  • samburi de dovleac pentru ornat
  • un fir de busuioc pentru ornat (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac:

Dovleacul curatat de samburi si de coaja il taiem cuburi,la fel si cartofii.

Prazul il tocam .

Intr-o oala incapatoare, punem untul la foc mediu impreuna cu uleiul,cand untul s-a topit, adaugam prazul. Calim prazul cu un pic de sare pana se inmoaie. Adaugam cartofii si dovleacul, amestecam, si mai calim 2-3 minute. Adaugam o cana de lapte si o cana de supa. Acoperim si lasam la foc mic pana cartofii  s-au fiert  la fel si dovleacul.Scurgem separat intr-un vas surplusul de lichid si cu un blender vertical transformam legumele  intru-un piure, adaugand din lichid si  din cealalta cana de lapte pana la consistenta dorita. Punem pe foc, saram si piperam dupa gust,adaugam nucsoara. La servit, se adauga deasupra samburi de dovleac, fulgi de ardei  si stropim  pic de ulei de maslin. Dupa preferinte, ornam cu un fir de busuioc .

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru ca supa crema sa iasa cu o textura mai fina,dupa fierbere se varsa lichidul intr-un vas separat si se da la blender fara lichid,urmand treptat sa se adauge lichidul

RETETA IN IMAGINI

Supa crema de dovleac-0
Supa crema de dovleac-1
Supa crema de dovleac-2
Supa crema de dovleac-3
Supa crema de dovleac-4
Supa crema de dovleac-5
Supa crema de dovleac-6

COMENTARII (13)

Ksenya

Ksenya 1

15.12.2015, 11:29

Reisnaor

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

16.12.2015, 08:44

Tare buna!

Ksenya

Ksenya 1

16.12.2015, 09:44

Multumesc de trecere Andra!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!