Supa crema de dovleac

de Ksenya in Supe, 14 Dec 2015 | 3247 vizualizari

 

O supa usoara si delicata .

 

INGREDIENTE

  • un dovleac de 1 kg
  • 2 cartofi potriviti
  • o cana supa de legume
  • un praz ,doar partea alba
  • o lingura ulei
  • 20 grame unt
  • 2 cani lapte
  • sare
  • piper alb macinat
  • un varf cutit nucsoara
  • fulgi ardei Cayenne (optional)
  • samburi de dovleac pentru ornat
  • un fir de busuioc pentru ornat (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac:

Dovleacul curatat de samburi si de coaja il taiem cuburi,la fel si cartofii.

Prazul il tocam .

Intr-o oala incapatoare, punem untul la foc mediu impreuna cu uleiul,cand untul s-a topit, adaugam prazul. Calim prazul cu un pic de sare pana se inmoaie. Adaugam cartofii si dovleacul, amestecam, si mai calim 2-3 minute. Adaugam o cana de lapte si o cana de supa. Acoperim si lasam la foc mic pana cartofii  s-au fiert  la fel si dovleacul.Scurgem separat intr-un vas surplusul de lichid si cu un blender vertical transformam legumele  intru-un piure, adaugand din lichid si  din cealalta cana de lapte pana la consistenta dorita. Punem pe foc, saram si piperam dupa gust,adaugam nucsoara. La servit, se adauga deasupra samburi de dovleac, fulgi de ardei  si stropim  pic de ulei de maslin. Dupa preferinte, ornam cu un fir de busuioc .

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru ca supa crema sa iasa cu o textura mai fina,dupa fierbere se varsa lichidul intr-un vas separat si se da la blender fara lichid,urmand treptat sa se adauge lichidul

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ksenya 1

15.12.2015, 11:29

Reisnaor

Andra_Constantinescu 1

16.12.2015, 08:44

Tare buna!

Ksenya 1

16.12.2015, 09:44

Multumesc de trecere Andra!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac