Supa crema de dovleac cu creson

de cristeena20 in Supe, 12 Oct 2012 | 1841 vizualizari

 

Desi eu sunt adepta ciorbelor si supelor traditionale romanesti, am invatat sa fac supe-crema si mi-au placut...Mereu combin altfel legumele si descopar alte delicatese:) Va recomand aceasta supa , deosebit de gustoasa si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata dovleac rosu (bostan sau ludaie cum i se zice in Ardeal)
  • 2 cartofi medii
  • 1 praz
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu sau verde
  • 1/2 cub de supa Knor (de pui sau legume)
  • sare, piper, ulei de masline
  • o legatura creson
  • crutoane de paine (facultativ)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac cu creson:

Legumele se tau bucati potrivite (prazul rondele, cartofii in cuburi, dovleacul la fel, cuburi mai mari, morcovii rondele, ardeii bucati potrivite) Alegem crezonul si il spalam.

Intr-o oala punem ulei de masline si adaugam prazul- lasam putin sa se caleasca (doar sa se inmoaie ), se adauga restul legumelor (adaugam doar o parte din creson)  , lasam 5 minute sa se inmoaie putin si sa se formeze o aroma , apoi turnam apa clocotita. Apa trebuie doar sa acopere legumele, sa nu fie prea multa. Se adauga ça nevoie dupa pasare.  Punem sare si lasam sa fiarba pana legumele sunt bine fierte. Mixam supa pana devine crema, apoi punem din nou la foc, adaugand cresonul ramas  si piper . Lasam sa fiarba pana frunzele de creson sunt inmuiate (dar sa ramana intregi).

La final mai picuram putin ulei de masline. Se serveste cu crutoane de paine.

 

RETETA IN IMAGINI

Supa crema de dovleac cu creson-0
Supa crema de dovleac cu creson-1
Supa crema de dovleac cu creson-2
Supa crema de dovleac cu creson-3
Supa crema de dovleac cu creson-4
Supa crema de dovleac cu creson-5
Supa crema de dovleac cu creson-6
Supa crema de dovleac cu creson-7

COMENTARII (8)

adry88

adry88 1

12.10.2012, 20:00

place place

lilik

lilik 1

12.10.2012, 20:00

grozava aceasta supica

Lau

Lau 1

12.10.2012, 20:07

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!