Supa crema de dovleac cu praz

de Cocktail_of_Senses in Supe, 1 Apr 2014 | 1300 vizualizari

 

Supele crema sunt foarte sanatoase si consistente, iar vestea buna este ca ai la indemana sute de ingrediente pe care le poti combina pe placul tau. Astazi am preparat supa crema de dovleac cu praz. Reteta este foarte usoara si rapida!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac placintar
  • 1 fir praz-
  • 1-2l supa de pui
  • o mana parmezan
  • piper
  • optional o mana de fistic
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac cu praz:

Pentru inceput taiati dovleacul in 2 jumatati, pe lungime, aruncati semintele si fierbeti in supa de pui. Supa nu trebuie sa depaseasca cu mult nivelul legumelor. Daca puneti prea multa supa riscati sa nu obtineti consistenta dorita. Pentru supa de pui puteti folosi zeama strecurata de la o supa sau daca nu aveti timp puteti folosi 1-2 cuburi de supa asa cum am facut eu.

Verificati constant dovleacul cu cutitul, iar cand este aproape gata adaugati si prazul taiat rondele si mai lasati 10 minute pe foc.

Scoateti dovleacul din oala, lasati-l sa se raceasca putin, apoi curatati cu grija coaja si taiati-l cubulete. Reintroduceti in oala cu supa si blenduiti tot amestecul pana obtineti un amestec omogen, cu o consistenta ceva mai lichida fata de cea a piureului. Pentru ca am folosit cuburi de supa nu a fost nevoie sa mai adaug sare. Spre final am condimentat cu putin piper.

Puteti servi supa alaturi de putin parmezan ras sau o mana de fistic.

Pofta buna!

 

COMENTARII (9)

_Alina_

_Alina_ 1

02.04.2014, 08:47

Ce bunatate!

Pushaa

Pushaa 1

02.04.2014, 11:05

Cocktail_of_Senses

Cocktail_of_Senses 1

03.04.2014, 10:13

Yeyy ma bucur ca este pe placul vostru!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!