Supa crema de dovleac rosu

de mamaieelena in Supe, 5 Oct 2012 | 1787 vizualizari

 

Imi place foarte mult dovleacul pregatit sub orice forma si in inceputul acestei toamne am realizat aceasta supa gustoasa si mmmmmmm delicioasa-sanatoasa

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac de 900g
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa mica
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura amidon alimentar
  • seminte de dovleac
  • sare
  • ardei iute uscat si rasnit pe loc
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac rosu:

Dovleacul se curata de coaja, se taie cuburi si se pune la fiert pana se inmoaie bine. Odata cu el se vor curata si cartofii si ceapa si se pun peste dovleac sa fiarba. Cand totul este gata se baga stik blendarul si se paseaza foarte bine. Intr-o oala separat se pune uleiul si se adauga amidonul dizolvat in putina apa rece. Amidonului se adauga apa fierbinte si apoi crema de dovleac sare si ardeiul iute se lasa sa dea in clocot cateva minute 1 sau 2 si apoi se poate servi. Se pune supa in castron si deasupra se pun cateva picaturi de ulei de maline si seminte de dovleac.

Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

Supa crema de dovleac rosu-0
Supa crema de dovleac rosu-1
Supa crema de dovleac rosu-2
Supa crema de dovleac rosu-3

COMENTARII (11)

jolygina 1

06.10.2012, 09:28

chiar aseara am vazut la tv reteta dar cu dovleac copt ,am auzit ca-i foarte buna

adry88 1

06.10.2012, 11:47

arata tare bine si bun

Lau 1

06.10.2012, 15:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41