Supa crema de dovlecel si sparanghel

de Rux in Supe, 2 Mai 2012 | 3024 vizualizari

 

Imi plac mult supele crema si le fac in diferite variante, aceasta supa cu iaurt si lamaie, aromata cu tarhon are un gust deosebit...

 

INGREDIENTE

  • 2 legaturi de sparanghel
  • un dovlecel mare
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 gr iaurt grecesc( sau obisnuit)
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • cateva fire de tarhon proaspat
  • sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovlecel si sparanghel:

Eu am preparat supa la vasul Zepter, asa ca timpul de preparare s-a scurtat considerabil. V-as recomanda sa nu fierbeti multa vreme zarzavatul sa faceti acest lucru la foc mic si cu capac sa nu piarda legumele foarte mult din vitamine.

Am pus intr-o oala uleiul de masline si in el am sotat 2- 3 minute ceapa verde si usturoiul, apoi am adaugat, sparanghelul bucati si dovlecelul taiat felii si am amestecat totul foarte usor. Am adaugat si apa pana sa acopere legumele si am lasat la fiert( la mine nu a durat mai mult de 20 de minute).

Am luat de pe foc si am adaugat iaurtul, am potrivit gustul de sare si piper, apoi am pus si zeama de lamaie( mie imi place putin mai acrisoara) apoi am pus totul la blender.

Deasupra am pus tarhonul si am servit imediat.

 

TIPS-URI

1

Daca supa va place mai dulce renuntati la zeama de lamaie

RETETA IN IMAGINI

Supa crema de dovlecel si sparanghel-0
Supa crema de dovlecel si sparanghel-1
Supa crema de dovlecel si sparanghel-2
Supa crema de dovlecel si sparanghel-3

COMENTARII (27)

jolygina

jolygina 1

02.05.2012, 23:41

delicioasa

Alinutza80

Alinutza80 1

03.05.2012, 21:56

buna supica

babi5

babi5 1

06.06.2013, 20:56

Nu am gatit inca cu sparanghel ,dar cred ca este bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!