Supă cremă de fasole

de Bunica in Mancaruri de post, 13 Dec 2015 | 764 vizualizari

 

Am făcut o fasole bătută. După fierbere am scurs zeama într-un castron cu găndul să mai subțiez dacă este nevoie. Am bătut bine fasolea(așa se întâmplă când nu ești cuminte:))))) . Am luat o lingură de fasole bătută și am pus-o peste zeamă. A iesit o supă cremă delicioasă. O să ziceți ce poate fi delicios la o supă cremă de fasole! Încercați și ve-ți afla!

 

INGREDIENTE

  • 250 g. fasole boabe
  • o ceapă
  • un morcov
  • o rădăcină păstârnac
  • 50 ml.ulei de măsline.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de fasole:

Fasolea se spală si se lasă la înmuiat .

Se scurge apa, se pune altasi se dă la fiert.

După 2-3 clocote se scurge și această apă.

Se pune la fiert în a doua apă, punându-se și rădăcinoasele.

Fierbe fasolea până se sfarmă.

Scurge zeama într-un castron.

Fasolea rămasă o mixezi adăugându-i uleiul.

Ia o lingură din  fasole mixată și amestecă împreună cu zeama din castron.

Servește cu crutoane.

 

TIPS-URI

1

am lasat-o la înmuiat de seara până dimineața.

RETETA IN IMAGINI

Supă cremă de fasole-0
Supă cremă de fasole-1
Supă cremă de fasole-2
Supă cremă de fasole-3

COMENTARII (16)

Catalina L 1

13.12.2015, 21:21

ce bunatate ai facut bunica...

Gicuta69 1

14.12.2015, 08:59

merisor 1

14.12.2015, 14:32

Ce bunatate de supa ai facut, Buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04