Supă cremă de gulii

de elucubratiiculinare in Supe, 7 Feb 2012 | 4629 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 gulii
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei
  • 2 gălbenușuri
  • 50 ml lapte
  • 50 g smântână
  • 50 g brânză cheddar
  • sare
  • crutoane
  • pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de gulii:

Curățăm și spălăm guliile, cartofii și ceapa, după care se taie bucățele nu foarte mici și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare și o lingură de ulei.
După aproximativ 15 minute de când începe apa să clocotească, legumele sigur au fiert.
Dar le încercăm mai bine înainte să oprim focul.
Strecurăm legumele, dar oprim și zeama.
Pasăm legumele cu blenderul apoi adăugăm zeama în care au fiert.
Eu nu am adăugat-o pe toată să nu iasă supa prea moale.
Se pune din nou pe foc și când începe să fiarbă  adăugăm gălbenușurile bătute bine cu lapte și smântână. 
Batem bine cu un tel până la omogenizare.
După ce oprim focul adăugăm brânza Cheddar dată pe răzătoare, oprind câte un pic pentru ornare.
Condimentăm cu sare.
Servim fierbinte cu  crutoane și ornăm cu brănză Cheddar și pătrunjel verde.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de gulii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de salata verde