Supă cremă de gulii

de elucubratiiculinare in Supe, 7 Feb 2012 | 2558 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 gulii
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei
  • 2 gălbenușuri
  • 50 ml lapte
  • 50 g smântână
  • 50 g brânză cheddar
  • sare
  • crutoane
  • pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de gulii:

Curățăm și spălăm guliile, cartofii și ceapa, după care se taie bucățele nu foarte mici și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare și o lingură de ulei.
După aproximativ 15 minute de când începe apa să clocotească, legumele sigur au fiert.
Dar le încercăm mai bine înainte să oprim focul.
Strecurăm legumele, dar oprim și zeama.
Pasăm legumele cu blenderul apoi adăugăm zeama în care au fiert.
Eu nu am adăugat-o pe toată să nu iasă supa prea moale.
Se pune din nou pe foc și când începe să fiarbă  adăugăm gălbenușurile bătute bine cu lapte și smântână. 
Batem bine cu un tel până la omogenizare.
După ce oprim focul adăugăm brânza Cheddar dată pe răzătoare, oprind câte un pic pentru ornare.
Condimentăm cu sare.
Servim fierbinte cu  crutoane și ornăm cu brănză Cheddar și pătrunjel verde.

Poftă bună!

 

 

COMENTARII (12)

mamaieelena 1

07.02.2012, 19:53

este delicioasa

mihaelar63 1

08.02.2012, 20:35

Arata apetisant

Crista_Luca 1

04.03.2012, 10:24

hmm ...mi-ai lasat gura apa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41