Supa crema de legume

de Bunica in Supe, 14 Mar 2016 | 897 vizualizari

 

Cum se mai schimbă gusturile! De la un timp îmi plac foarte mult supele cremă.Ehhhhhhhh!Uite așa am trecut la prepararea unei supe gustoaăăăă rău!

 

INGREDIENTE

  • 2 oase de vită
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 țelină
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 rădăciă pătrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume:

Oasele de vită se spală si se pun la fiert într-o oală cu 2l.apă.

În timpul fierberii se ia spuma,astfel încât să rămână o supă clară.

Legumele curățate și spălate se pun în oala în care fierb oasele.

Se lasă la fiert aproximativ 30-40 minute.

Se stinge focul,se scot legumele și oasele.

Legumele se lasă la răcit,iar oasele se aruncă.

Când legumele s-au răcit,se pun în blender .

După blenduire ,se adaugă câte puțină zeamă ,pentru a fi subțiată.

Piurel se amestecă împreună cu supa rămasă.

Sărează și piperează după gust.

Se servește caldă sau rece cu crutoane sau fără.

Poftă bună!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Oasele le-am fiert doar pentru gust.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa crema de legume 432557
retete culinare - Supa crema de legume 432563
retete culinare - Supa crema de legume 432564
retete culinare - Supa crema de legume 432565

COMENTARII (25)

anca_rm 1

15.03.2016, 08:58

foarte buna

Stefania1964 1

15.03.2016, 11:42

laura_n 1

15.03.2016, 16:36

foarte bune!
Buni, dar mergea si un cub de unt sau smantana ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21