Supă cremă de legume aromatizată cu sos de stridii (Oyster sauce)

de Panacris in Supe, 3 Apr 2014 | 914 vizualizari

 

Zilele astea am tot savurat online supe creme, așa că am executat și eu. Super bună;) Sper să reușesc să păcălesc Zmeii mici, să consume brocoli și conopidă :))

 

INGREDIENTE

  • brocoli 200 g,
  • conopidă 200 g.,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • morocov 1 bucată,
  • dovlecel 1 bucată,
  • ciuperci 200 g.,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ulei de măline extravirgin,
  • sos de stridii.
  • Crutoane de casă.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de legume aromatizată cu sos de stridii (Oyster sauce):

Legumele se curăță, se spală, se taie grosier, se asezonează de mirodenii, apoi se așează artistic în minunatul vas Zepter de data aceasta adăugându-se cca. 200 ml apă rece, se acoperă și se lasă la foc mic până ce termocontrolul ajunge în zona verde. cca. 15 minute. În acest moment se oprește focul și se lasă la gătit, fără foc, ca. 30 de minute, până ce indicatorul de pe termocontrol, ajunge în zona maronie. Între timp se prepară crutoanele, varianta rapidă. Cca 4 felii de pâine se prăjesc în prăjitorul de pâine, apoi se taie cubulețe, apoi se trag în puțin ulei de măsline încins într-o tigaie, de preferat acoperită cu strat ceramic. Se asezonează de sare și ierburi ( rozmarin, cimbru, busuioc etc). Legumele fierte se zdrobesc fierbinți cu mixerul vertical, adăugându-se ulei de măsline și sos de stridii, după gustul fiecăruia, până ce se obține consistența dorită. Supa se servește fierbinte cu crutoane aromate și asezonată cu ulei de stridii. Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

în afara postului, uleiul de măsline se poate înlocui cu unt.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supă cremă de legume aromatizată cu sos de stridii (Oyster sauce) 308496
retete culinare - Supă cremă de legume aromatizată cu sos de stridii (Oyster sauce) 308497
retete culinare - Supă cremă de legume aromatizată cu sos de stridii (Oyster sauce) 308499
retete culinare - Supă cremă de legume aromatizată cu sos de stridii (Oyster sauce) 308500
retete culinare - Supă cremă de legume aromatizată cu sos de stridii (Oyster sauce) 308501
retete culinare - Supă cremă de legume aromatizată cu sos de stridii (Oyster sauce) 308502
retete culinare - Supă cremă de legume aromatizată cu sos de stridii (Oyster sauce) 308505
retete culinare - Supă cremă de legume aromatizată cu sos de stridii (Oyster sauce) 308506
retete culinare - Supă cremă de legume aromatizată cu sos de stridii (Oyster sauce) 308507
retete culinare - Supă cremă de legume aromatizată cu sos de stridii (Oyster sauce) 308508
retete culinare - Supă cremă de legume aromatizată cu sos de stridii (Oyster sauce) 308510
retete culinare - Supă cremă de legume aromatizată cu sos de stridii (Oyster sauce) 308512

COMENTARII (18)

anca_rm 1

04.04.2014, 12:31

tare gustosa trebuie sa fie

Micutza Luana 1

05.04.2014, 16:35

ce bine arata

laura_n 1

05.04.2014, 16:50

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L