Supă-cremă de linte

de naty in Supe/Ciorbe, 13 Apr 2009 | 7841 vizualizari

 

Atat pentru noi adultii cat si pentru cei mici, lintea este un aliment extrem de valoros nutritiv si totodata gustos, numai ca…poate prea putin cautat! Am pregatit, pentru noi si pentru cea mica, o supa-crema de linte delicioasa si, pentru prima oara in viata ei, Iulia m-a certat rau cand mancarea s-a terminat!

 

INGREDIENTE

  • o cana de linte (preferabil decojita, se gaseste la magazinele arabesti)
  • un morcov
  • o ceapa
  • un dovlecel
  • 2-3 catei de usturoi (dupa preferinta)
  • o lingurita de unt
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă-cremă de linte:

Este recomandabil (dar nu obligatoriu) ca lintea sa fie tinuta intr-un vas cu apa din seara precedenta. Oricum insa, ea fierbe mai repede ca fasolea! Se pune deci lintea la fiert, dupa vreo 15 minute se adauga morcovul, ceapa si apoi dovlecelul; se lasa la fiert in total cam 45 de minute, se potriveste de sare si piper, se pune untul si, dupa gust, se adauga sau nu 2-3 catei de usturoi dupa care se stinge focul. Se paseaza totul la blender, pastrand si o cantitate suficienta de zeama si…pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă-cremă de linte" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Oana 1

11.04.2009, 23:16

Aha, mersi Alina! chiar vreau sa incerc si eu!

naty 1

12.04.2009, 12:54

Da, intr-adevar, spuma am luat-o. Iar inaintea fierberii am spalat lintea de mai multe ori, insa nu a fost nevoie sa o tin "la inmuiat" ca pe fasole...

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume cu iaurt