Supa crema de linte

de slowfoodcuisine in Supe, 2 Mar 2011 | 4569 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 ceapa rosie
  • -2 morcovi
  • -1 ardei gogosar
  • -300g linte rosie
  • -sare, piper
  • -seminte de chimen
  • -ulei de masline
  • -germeni de grau,
  • menta- pentru garnisit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de linte:

Se toaca fin ceapa, morcovul si gogosarul. Se calesc in ulei de masline. Cand ceapa a inceput sa sticleasca se adauga semintele de chimen si dupa 1 minut, lintea rosie. Se toarna peste 1 litru de apa/supa de legume si se fierbe la foc mic 30 de minute sau pana cand lintea este fiarta. Se face apoi crema cu blenderul. Se potriveste la gust cu sare si piper si se serveste garnisita cu germeni de grau si menta.

 

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

03.03.2011, 08:23

slowfoodcuisine 1

03.03.2011, 14:01

Va multumesc. Si mie imi place lintea super mult. Intentionez sa fac si alte retete cu linte. Ceva idei?

Mihaela11_jo 1

02.04.2011, 21:27

Foarte aromata; mie imi place sa pun doar apa ca sa ramana gustul de linte nemodificat; in tarile arabe se adauga si putin suc de lamaie in farfurie cand se serveste

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04