Supa crema de linte cu lapte de cocos

de anca_rm in Supe, 10 Feb 2016 | 4054 vizualizari

 

Ieri am iesit sa-mi cumpar de mancare si am gasit supa thailandeza de linte cu cocos. Foarte incantata mi-am cumparat o portie, dar cand am gustat m-am dezumflat. Nu era ce asteptam eu si nu avea gustul pe care il speram.
Am ajuns acasa si m-am apucat sa fac eu supa de linte cu nuca de cocos. 

 

INGREDIENTE

  • -250 gr linte rosie
  • -1 ceapa
  • -1 morcov
  • -1 cm ghimbir
  • -400 ml lapte de cocos
  • -2 linguri ulei
  • -sare
  • -piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de linte cu lapte de cocos:

Lintea am spalat-o in apa rece si am lasat-o sa stea in apa pana mi-am pregatit restul ingredientelor.

Ghimbirul l-am taiat subtire si destul de marunt.

Ceapa am taiato solzisori, iar morcovul rondele subtiri.

Intr-o oala am pus uleiul al incins. Am adaugat ghimbirul si l-am lasat sa isi lase aroma, apoi ceapa si morcovul le-am lasat putin la calit.

Am pus lintea strecurata  si am acoperit-o cu apa , sa treaca apa cam de un deget peste linte.

Am fiert lintea impreuna cu legumele pana au devenit moi.

Am tras oala de pe foc si cu blenderul am facut un piure fin si dens.

Oala am trecuta din nou pe foc, am adaugat sare si piper dupa gust si laptele de cocos (din conserva). Dupa ce a dat cateva clocote am oprit focul.

Separat am prajit cateva seminte de floarea soarelui, chimen negru si arahide .

Am servit supica calda cu seminte prajite si putina boia iute pusa deasupra .

 

 

 

 

TIPS-URI

1

se poate servi cu crutoane

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte cu lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovlecel galben si fasole galbena