Supa crema de linte rosie

de Giana in Supe, 14 Sep 2013 | 7301 vizualizari

 

O supa turceasca usor de pregatit, hranitoare si gustoasa, numai buna pt atunci cand esti in criza de timp.

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar cu linte rosie
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 lingura bulion
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute/dulce
  • fulgi de ardei iute
  • menta uscata
  • lamaie
  • 6 pahare cu apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de linte rosie:

Se spala lintea in mai multe ape si se pune la fiert cu 6 pahare cu apa. Cand lintea incepe sa fiarba, luam spuma de deasupra si adaugam legumele: ceapa, morcovul si cartoful, taiate in patru. Se adauga putina sare si se lasa la fiert intr-o oala cu capac la foc mic jumatate de ora, pana ce lintea se farama iar legumele devin moi.

Dupa ce s-au fiert legumele, se ia supa de pe foc, se adauga o lingura de bulion, sare (daca mai este nevoie), piper (daca ne place mai picant), boia de ardei iute/dulce, jumatate de lingura cu menta uscata si se mixeaza totul la blender sau se paseaza printr-o sita. In functie de consistenta dorita, mai putem adauga in supa apa sau suc de rosii.

Supa astfel pregatita o punem inapoi in cratita si o mai dam o data in clocot.

Se serveste calda cu fulgi de ardei iute presarati deasupra si zeama de lamaie.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa crema de linte rosie 260070
retete culinare - Supa crema de linte rosie 260071
retete culinare - Supa crema de linte rosie 260073
retete culinare - Supa crema de linte rosie 260074
retete culinare - Supa crema de linte rosie 260075
retete culinare - Supa crema de linte rosie 260076
retete culinare - Supa crema de linte rosie 260077

COMENTARII (11)

Mihaela11_jo 1

19.09.2013, 00:40

Eu o fac doar cu linte rosie si ceapa; trebuie incercata si varianta ta :trebuie sa fie foarte aromata;in tarile araba se mananca mult in postul ramadanului fiind foarte consistenta;la noi in Iordania se pune si chimin turcesc macinat, ii da o aroma aparte
O seara buna!

Giana 1

19.09.2013, 08:29

Mihaela, ma bucur ca ai trecut pe la reteta mea. Multumesc pentru sugestii, voi incerca si eu varianta ta.

Panacris 1

21.09.2013, 09:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21