Supa crema de morcovi cu ghimbir

de Anamaria Cook in Mancaruri de post, 9 Mai 2013 | 2613 vizualizari

 

Nu ma prea dau in vand dupa morcovii fierti dar supica asta m-a surprins, delicioasa si sa nu mai spun ca este si sanatoasa...cu sau fara crutoane daca sunteti la dieta. :)

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi micuti
  • 5 morcovi (ai mei au fost destul de mari)
  • o ceapa
  • telina (o felie cam de doua degete grosime)
  • o lingura gjimbir dat prin razuitoarea mare
  • un catel de usturoi
  • o mana patrunjel verde
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de morcovi cu ghimbir:

Tocati ceapa marunt si caliti-o in putin ulei.

Cand ceapa s-a calit adaugati legumele taiate in cuburi si acoperiti cu apa. Acoperiti oala cu un capac si lasati sa fiarba pe foc mic. Potriviti de sare si piper.

Cand supa a inceput sa clocoteasca adaugati ghimbirul ras si unsuroiul zdrobit.

Incercati din cand in cand cu o furculita daca legumele s-au fiert. Cand acestea sunt gata scoateti-le intr-un castron si pasati cu un mixer vertical sau intr-un blender, daca supa e prea groasa mai adaugati din apa in care au fiert legumele pana ce obtineti consistenta dorita.

Eu am adaugat patrunjelul tocat innainte de a mixa legumele, dar il puteti toca marunt si adauga la final innainte de a servi. Incalziti supa pe foc mic daca s-a racit si serviti cu crutoane... este delicioasa si fara daca sunteti la dieta :D

POFTA BUNA!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Supa crema de morcovi cu ghimbir-0
Supa crema de morcovi cu ghimbir-1
Supa crema de morcovi cu ghimbir-2
Supa crema de morcovi cu ghimbir-3
Supa crema de morcovi cu ghimbir-4

COMENTARII (13)

Lau 1

09.05.2013, 15:28

place

Rocsi 1

10.05.2013, 11:21

Faina!

Sim0na 1

10.05.2013, 11:45

Interesanta combinatia aromelor..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04