Supa crema de morcovi cu praz

de cristeena20 in Supe, 27 Mar 2015 | 703 vizualizari

 

Recent am mancat aceasta supa la un restaurant si mi-a placut tare mult aceasta combinatie simpla de morcovi cu praz si textura ei. Va recomand sa o incercati !

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • o bucata de praz (jumatate)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 3 cartofi
  • sare, piper alb (optional),
  • concentrat knorr,
  • un cub de margarina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de morcovi cu praz:

- Curatam legumele si le taiem in bucati potrivite.

- In oala punem un cub de margarina vegetala si calim prima data ceapa si usturoiul, apoi feliile de praz (partea mai albicioasa) . Cand s-au mai inmuiat adaugam rondelele de morcovi si apoi cartofii si napul. Lasam inca 2 minute la calit impreuna si turnam apa fierbinte peste ele, cat sa acopere legumele. Punem sare si un cub knorr. 

- Cand legumele sunt moi si bine fierte le pasam cu blenderul vertical bine, pana devine o supa cremoasa . Mai punem apa daca e nevoie si gustam de sare si punem putin piper alb daca vrem.

- O parte din praz (partea putin verzuie) o taiem julien, foarte fin si o sotam in margarina intr-o tigaie. Cand e moale o adaugam la supa-crema.

- Putem servi cu crutoane de paine dupa gust.

 

RETETA IN IMAGINI

Supa crema de morcovi cu praz-0
Supa crema de morcovi cu praz-1
Supa crema de morcovi cu praz-2
Supa crema de morcovi cu praz-3
Supa crema de morcovi cu praz-4
Supa crema de morcovi cu praz-5
Supa crema de morcovi cu praz-6
Supa crema de morcovi cu praz-7

COMENTARII (13)

simona72 1

28.03.2015, 11:09

Si mie au inceput sa-mi placa tot mai mult supele astea!

MotanLaOale 1

28.03.2015, 11:51

cristeena20 1

28.03.2015, 21:14

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41